Ide viheti gyermeknapon az aprónépet

Koncertek, ismeretterjesztő és kreatív foglalkozások, versenyek és meglepetés is várja a családokat a Müpa szombati, Cifra Palota XXL gyermeknapi programján, amelyre a családok a nemrég felavatott Duna-parti kikötőnek köszönhetően már hajón is érkezhetnek. A Müpa előtti zenés színpadon a Cimbaliband együttes nyitja a programot, majd az intézmény rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede muzsikál. Déltől a Czutorborsók lemezbemutató koncertjére kerül sor, majd a Mintapinty és a gyerekek alkotta ütőzenekar, a Samba á la drums zárja a fellépők sorát.

Koncert, színház, KRESZ-pálya

A Fesztivál Színház színpadán az ütőhangszerek világába enged betekintést a Bachtól Mennensig című program, délután pedig egy robotlány kalandjai elevenednek meg az Ann-droid című zenés színházi előadáson. A legkisebb gyerekeket a Mesés-táncos Színpad várja, ahol Benedek Kriszta Kerekítő Tippentője után interaktív bábelőadás, a Mása és a medve következik, majd a Brub, egy zokni, akinek párja nincs című darabot mutatja be a Szamárfül Társulat. Ezt követően a Picuri Muri, majd Szente János táncháza várja az érdeklődőket.
A színpadi események mellett számtalan egész napos programra is sor kerül, a Müpa parkolója például ismét KRESZ-pályává változik, a nagyobb járművek iránt érdeklődő gyerekek pedig birtokba vehetnek egy használatban lévő nagy buszt is a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jóvoltából.

Körhinta és királyi várjáték

A Természetvédelmi Világalap (WWF) – Élő Duna programja a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet, a Könyvmolyoló keretében meseírók hoznak létre könyves ligetet a Müpa előtt. Mindezek mellett lesz körhinta és királyi várjáték is, de számtalan egyéb fejlesztő foglalkozás és sportlehetőség is várja az érdeklődőket.

Fotó: MTI

 

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei