Hőség: roham a ventilátorokért

A hőség miatt jelentősen megnőtt a ventilátorok, klímaberendezések forgalma – erről számoltak be az MTI-nek az áruházláncok.

A Media Marktnál 40 százalékkal emelkedett a ventilátorok, légkondicionáló berendezések eladása júniusban a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte az áruházlánc az MTI megkeresésére. Hozzátették ugyanakkor azt is, hogy nehéz a korábbi évek hasonló időszakának adataival összehasonlítani az eladásokat, mert azok jellemzően az adott hónap időjárásától függően változnak. Ezt igazolta az elmúlt hétvége is, amikor hűtés kategóriában megtöbbszöröződött a Media Markt áruházi forgalma. A tapasztalatok szerint a hűtő- és klímaberendezések iránt a tartósan, minimum 1–2 héten át tartó száraz idő és 30 Celsius-fok körüli hőmérséklet esetén kezd nőni az érdeklődés. A Media Marktban a ventilátorokból fogy a legtöbb, mivel ezek a legolcsóbbak és egyszerűen üzembe helyezhetők. A másik népszerű kategória a mobilklíma, amely könnyen kezelhető, illetve szintén gyorsan üzembe helyezhető. A nyári hőségben ugyanis a vásárlók elsősorban az azonnali megoldást keresik.

A kültéri permetventilátorok is mennek

A Praktiker szintén arról tájékoztatott, hogy a hőség miatt jelentősen, 30–40 százalékkal megnőtt a ventilátorok forgalma. A barkácsáruház adatai szerint a múlt héttől kezdve megugrott a kereslet a berendezések iránt, ami jól mutatja az időjárás erős befolyásoló hatását. A legnagyobb számban az egyszerű asztali és álló ventilátorok fogynak, ezek eladása főként a legforróbb napokra korlátozódik. Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a padlóventilátorok, valamint a kültéri permetventilátorok is.

Duplázódó forgalom

A Tesco-Globál Áruházak Zrt. közölte, hogy nőtt az idén a légkondicionáló termékek forgalma. Eddig a 2016-os év azonos időszakához képest megduplázódott a forgalom. Már több mint 40 ezer ventilátort adtak el a magyarországi Tesco-áruházakban. A legnépszerűbb termékek itt is az asztali, az álló és a toronyventilátorok, valamint a mobil klímaberendezések.

Fotó: MTI/Beliczay Péter

Akár ez is tetszhet A szerző további művei