Hogyan vehető igénybe az egészségbiztosítás által támogatott fürdőkúra a hajdúszoboszlói gyógyfürdőben?

Az alábbiakban gyűjtöttük össze azokat az alapvető információkat, amik hasznosak lehetnek azoknak, akik a hajdúszoboszlói  gyógyfürdőben szeretnék igénybe venni a támogatott gyógykezeléseket.

A reumatológus szakorvosi rendelésre szükséges-e beutaló? Kell-e időpontot egyeztetni?

A fürdő szakorvosai a gyógykezeléseket rendelési időben hétfőtől péntekig 7 órától 18 óráig tudják felírni a betegeknek. Sok más fürdővel ellentétben nem kérnek beutalót és előzetesen időpontot sem kell egyeztetni. A támogatás igénybevételéhez mindenképpen hozni kell az érvényes taj-kártyáját és lakcímkártyáját. Érdemes elhozni a már meglévő egészségügyi panaszokkal kapcsolatos orvosi papírokat is a gyorsabb és hatékonyabb vizsgálat érdekében.

Milyen betegségekre vannak jótékony hatással ezek a gyógykúrák?

A jódos, brómos, konyhasóban gazdag víz gyógyhatása rendkívül széles körű. Elsősorban mozgásszervi betegségek esetén, ízületi és gerincbetegségeknél, az úgynevezett kopásos panaszoknál alkalmazható. Ezenfelül törések és mozgásszervi műtétek utáni rehabilitáció során is segít a beteg felépülését, továbbá jó hatással van egyes szív- és érrendszeri betegségeknél, bőrgyógyászati, nőgyógyászati és idegrendszeri betegségekre is.

Súlyfürdő

Mely NEAK által támogatott gyógykezelések vehetők igénybe?

Masszázst, iszapkezelést, súlyfürdőt, víz alatti masszázst, víz alatti gyógytornát, széndioxid-kezelést és komplex gyógyászati kezelést vehetnek igénybe a betegek a gyógyvizes fürdőzés mellett. A  különböző gyógykezelések kombinálva a leghatékonyabbak.

Iszappakolás

Hányféle gyógykezelés vehető fel a kúrába?

Egészségbiztosítási támogatással egy nap legfeljebb 4-féle kezelésre van lehetőség. Egy évben két kúracsomag vehető igénybe, ami kúránként 15 alkalmas gyógykezelést jelent.

Mennyibe kerül a támogatott gyógykúra a hajdúszoboszlói gyógyfürdőben?

A napi csomagár 2018. április 30-ig hétköznap 1500 forintba, szombaton 2000 forintba kerül. Azok a vendégek, akik már legalább két támogatott gyógykúrán vettek részt, a harmadik kúrától jogosultak a 10%-os törzsvendég kedvezményre. A Hungarospa további kedvezményeket is biztosít vendégeinek: akik legalább 4 napra érvényes kezeléscsomagot vesznek igénybe, azoknak vasárnapra ajándékba adják a gyógyfürdőbelépőt. Ezenfelül a kúracsomag minden nap tartalmaz egy 0,5 liter Pávai Vajna ásványvizet vagy 2 dl gyógyteát. Sőt a kezelőlappal 20 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az Aqua-Palace élményfürdő szolgáltatásait, kezelési napokon az Árpád uszodát  ingyen látogathatják.

Egészséggel kapcsolatos cikkeinket ezen a linken találja: egészségtár

Akár ez is tetszhet A szerző további művei