Hogyan maradjunk frissek utazás közben?

A kellemesebb idő beköszöntével egyre nagyobb kedvünk támad kisebb-nagyobb utazásokra indulni, de ne felejtsük el: ilyenkor a legkönnyebb megbetegedni! Hogyan tartsuk távol mégis a baktériumokat, és maradjunk üdék egy repülőút során? A Légi Segéd összegyűjtött néhány tippet.

Mindig mossunk kezet! 

Orvosilag bizonyított tény, hogy a szappannal történő kézmosás a leghatékonyabb a baktériumok ellen. Utasként sajnos még sincs mindig módunkban ezt megtenni. Ebben az esetben az alkoholtartalmú fertőtlenítőkendők nagyon hatékonyak tudnak lenni! A repülőgépen a berendezés felületét nagyon sok ember megfogja, de egy ilyen kendővel könnyedén letörölhetjük a baktériumokat.

Ügyeljünk a megfelelő szellőzésre! 

A repülőkön mindig bizonyosodjunk meg róla, hogy az ülésünk feletti szellőzőberendezés ventilátora működik! Nemcsak a megfelelő szellőzés érdekében, hogy élvezhetően friss legyen számunkra a levegő, de a levegőben terjengő baktériumokat is elszívja.

Felejtsük el az alkoholt!

Nagyon fontos, hogy elkerüljük az alkohol fogyasztását a repülőút előtt! A gép fedélzetén amúgy is száraz a levegő, és az alkohol dehidratáló hatása hozzáadódik. Nem beszélve arról, hogy kimerültté tesz, és ez fogékonyabbá a baktériumok okozta fertőzésekre. Alkoholok és cukros üdítőitalok helyett a legjobb választás a tiszta ivóvíz, valamint az ásványvíz.

Vigyünk magunkkal probiotikumokat vagy vitaminokat!

A gyakori repülés az emésztőrendszert is igénybe veszi. Amennyiben gondoskodunk probiotikumokról, kellőképpen hozzájárulhatunk, hogy az emésztésünk megfelelően működjön. A C-vitamin is nagyon hasznos tud lenni, hisz az immunrendszer munkáját segíti, és nehezebben kapjuk el a betegségeket.

Mozogjunk!

Nagyon fontos, hogy felkeljünk olykor és mozogjunk a repülőút során! Sétáljunk nyugodtan fel-alá, nyújtózzunk, hisz ezek mind segítenek a vérkeringésünk megfelelő működésében!

Akár ez is tetszhet A szerző további művei