Hiába Alain Delon és Marlon Brando – Tönkrement a Borsalino

Tönkrement a Borsalino-kalapokat gyártó olasz cég.

A Borsalino Giuseppe & Fratello vállalat hosszú ideje küzdött válságos helyzetével, egy bíróság azonban elutasította a svájci Haeres Equita befektetőcég kérvényét, hogy lépéseket tehessen a csődeljárás megakadályozására. A svájci cég tavaly tett ajánlatot a Borsalino felvásárlására, amelyben a vállalat adósságainak rendezését is elvállalta.
Az alessandriai székhelyű manufaktúra 130 dolgozót foglalkoztat. A vállalatot 1857-ben Giuseppe Borsalino (1834–1900) alapította. A manufaktúra nyúlszőrből vagy nutriaszőrből készítette a Borsalino-kalapokat, mivel ez az alapanyag jó víztaszító és könnyű.
A Borsalino-kalap az elegancia egyik szimbólumává vált, mások mellett Winston Churchill, Theodore Roosevelt és Al Capone is Borsalino-kalapot viselt.

Alain Delon, Robert Redford és Marlon Brando is hordta a kalapot

A filmvásznon és a televízióban is nagyszerű reklámot kapott: Alain Delon, Robert Redford és Marlon Brando is hordta a kalapot. Humphrey Bogart a Casablanca híres búcsújelenetében viselte, Alain Delon a Borsalino című gengszterfilmben, Harrison Ford az Indiana Jones-szériában, Michael Jackson pedig a Billie Jean-videoklipben tette halhatatlanná a márkát.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei