Hetvenéves az ország egyik legnagyobb színésze

Gálvölgyi János, az egyik legismertebb színész hétvégén, május 26-án ünnepelte 70. születésnapját. Természetesen munkával, hiszen ezen a napon mutatták be az új önálló estjét. Ugyancsak a hétvégén ünnepelte, hogy huszonöt éve szerepelt először a Madách Színházban. A Kabaré című musicalben Garas Dezső helyett lépett be.

A számos színházi szerep és a két nagy szerelem, a Thália és a Madách Színház mellett a televízió hozta meg számára az igazán nagy népszerűséget. 1968-ban már humoros oldaláról is bemutatkozott a Ki mit tud? műsorában. Akkor többek közt Márkus Lászlót, Latinovits Zoltánt, Ajtay Andort parodizálta, és hatalmas sikert aratott vele. Kezdetben fényképésznek tanult. A Színművészeti Főiskolát csak 1973-ban végezte el. Gálvölgyit nemcsak a közönség, de a kamera is imádja mind a mai napig. Számos tévéjátékban, sorozatban láthattuk.

Csinibaba (1977)

Legemlékezetesebb szerepét talán a Csinibaba című zenés vígjátékban nyújtotta Simon bá’-ként. Más emlékezetes szerepet mozifilmben nem is nagyon kapott. A Rádiókabaré című tévéműsor rendszeres vendége volt, a Heti Hetesben még ma is láthatjuk. A színész a paródiával sem hagyott fel, saját műsorában, a Gálvölgyi-show-ban a nemzet legnagyobb művészeit és sztárjait parodizálta hétről hétre. 2005-ben Kossuth-díjat kapott. Most a színház mellett rendszeresen műsort vezet a Klubrádióban, ahol hétről hétre egyre több ismert emberrel beszélget.

Ki mit tud? (1968)

Akár ez is tetszhet A szerző további művei