Hazatért az egymilliomodik Mazda MX–5

Tízezer aláírással lett még egyedibb a jubileumi roadster

Több mint 10000 rajongói aláírással, 35 rendezvényen való „szereplés” és egy év után hazatért Japánba az egymilliomodik Mazda MX–5.

A világkörüli úton Kanadától Új-Zélandig számos országban ünnepelték a rajongók a legendás kétüléses egyedi példányát, amelyet szignózhattak is, még különlegesebbé téve a Soul Red színű, de a rengeteg aláírástól már fehérbe hajló roadstert.

Igazi legendává vált a Mazda kultikus roadstere, az MX 5 Fotó: Mazda

„Különböző országokhoz, kultúrákhoz és generációkhoz tartozó emberek negyedszázada szeretik és támogatják az MX–5-öt, amit gyönyörűen jelképez a világ számos pontjáról származó rengeteg aláírás a jubileumi autón. Mindig hálásak leszünk a rajongóknak és folytatjuk a modell fejlesztését a következő, kétmilliós mérföldkőig, hiszen az MX–5 a Mazda a vezetési élmény iránti elkötelezettségének a szimbóluma” – mondta Masashi Nakayama, a negyedik generációs MX–5 dizájn- és projektvezetője.

A Mazda folytatja a modell fejlesztését Fotó: Mazda

Az egyéves világ körüli út után a jubileumi autó részt vesz a tokiói virágfesztivál felvonulásán, majd pár napig a Mazda székházának előterében állítják ki.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei