Hazánk legnépszerűbb fürdőhelyeinek toplistája

A magyarok szerint Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő a legnépszerűbb belföldi termálvizes fürdőhelyek – derül ki a NaturMed Hotel Carbona megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból. Az eredmények alapján a hazai fürdőzés helyszínei széles körben ismertek, és a vendégéjszakák növekvő száma is alátámasztja, hogy fürdővárosaink a belföldi turizmus kiemelt célpontjai.

A magyarországi termálvizes fürdőhelyek nemcsak a külföldi, hanem a belföldi vendégek körében is nagyon népszerűek, amit jól mutat, hogy az ilyen különleges adottságokkal rendelkező városok rendre a vendégéjszakák számát összesítő statisztikák élén szerepelnek. A hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából felnőttek körében készített országos reprezentatív kutatásban arra keresték a választ, hogy a magyarok mely hazai fürdőhelyeinket tartják a legnépszerűbbnek A kutatást a Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. végezte a szálloda megbízásából.

Top 3: Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő

A kutatás eredményei alapján a top 3 legnépszerűbb termálvizes fürdőhely Hajdúszoboszló, Hévíz és Bükfürdő, melyeket Gyula és Zalakaros, a lista második felében pedig Egerszalók, Harkány, Miskolctapolca, Budapest és Sárvár követ.

A hévízi szálloda kutatása alapján a termálfürdőzés a fiatalok és a középkorúak körében is népszerű, ami szintén igazolja, hogy a hazai fürdővárosok hosszú távon is a belföldi turizmus kiemelt célpontjai lesznek.

A top 10 legnépszerűbb termálvizes hazai fürdőhely a kutatás szerint:

  1. Hajdúszoboszló
  2. Hévíz
  3. Bükfürdő
  4. Gyula
  5. Zalakaros
  6. Egerszalók
  7. Harkány
  8. Miskolctapolca
  9. Budapest
  10. Sárvár

Akár ez is tetszhet A szerző további művei