Harrison Ford a Szárnyas fejvadászról

A Szárnyas fejvadász című kultfilm folytatásának egy kulcsjelenetéről is mesélt
Harrison Ford egy facebookos közönségtalálkozón a produkció első mozis trailerének bemutatóján.

Ford (címlapképünkön), aki a harminc évvel ezelőtti, Ridley Scott rendezésében készült sci-fiben Decardot alakította, a Szárnyas fejvadász 2049 című filmben ismét visszatér az egykori replikánsvadász szerepében.

A rendező hangosan kiröhögte volna

A folytatás főhősét Gosling játssza. A fiatal fejvadász a világot káoszba döntő súlyos titok nyomára bukkan, amelynek megfejtéséhez fel kell kutatnia a harminc éve eltűnt Decardot. A közönségtalálkozón Ryan Gosling és a rendező, Denis Villenuve társaságában válaszolt a kérdésekre – írta a The Hollywood Reporter. Villeneuve beszámolt róla, hogy Ford és Gosling mellett Jared Leto, Robin Wright és Ana de Armas is látható a filmben. Megjegyezte: ha harminc éve valaki azzal jött volna hozzá, hogy ő rendezi a folytatást, hangosan kinevette volna.

Esett, ahogy harminc éve is

Izgalmas volt szembesülni azzal, hogy az 1982-ben bemutatott filmben megjelenő technikai jövő mennyire valósult meg – mondta Ford. Továbbá megosztotta a közönséggel, hogy milyen mély és gazdag érzelmek jelennek meg abban a jelenetben, amely Decard múltját és jelenét hidalja át, amikor először találkozik Goslinggal.

Gosling mély és gazdag érzelmek megjelenítője   Fotó: Shutterstock

Ford egy nappal első jelenete felvétele előtt járt először a forgatáson. A helyszín aprólékosan be volt rendezve, még az eső is esett, akárcsak a harminc évvel ezelőtti jelenetekben.

Szürreális élmény szerepelni a folytatásban

„Nagyon izgalmas, megragadó élmény volt” – idézte fel. Hangsúlyozta, hogy nagyon élvezte a közös munkát Goslinggal, tetszett neki, hogy a színész felelősséggel játszotta a szerepet és komplexek lettek a közös jeleneteik. Dicsérte Villeneuve rendezői elképzelését és színészvezetését is. Gosling elmesélte, hogy gyerekként látta az eredeti mozit, amely nagy hatást gyakorolt rá, és „szürreális élmény” volt számára, hogy a folytatáson dolgozhatott. Ford megjelenése a forgatáson felszabadító hatással volt rá is, és mindenkit magával ragadott a közös munka – tette hozzá. A Szárnyas fejvadász 2049 idén októberben kerül a mozikba. A folytatás elkészítésében Ridley Scott executive producerként vett részt.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei