Harlem Gospel Choir sings Aretha Franklin – Aretha Franklin emlékére…

Budapest, MOM Sport, 2018. december 2. 20 óra

Meghitt és csodálatos pillanatokkal hangolódhatunk rá az idei karácsonyra is.

Az afro-amerikai zene nagykövetei december 2-án Aretha Franklin nagysága előtt tisztelegnek és a zenei irodalom legszebb dalaiból válogatnak. Aretha Franklin tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő-dalszerző. Ikon az ikonok közt, királynő a királynők közt. Az amerikai zene és előadó-művészet egyik önmagán is túlmutató jelentőségű művésze. Joggal tartják a gospelés blueseredetű soulstílus királynőjének.

A koncerten az New York-i afronegyed, a Harlem templomainak varázslatos hangulatába nyer évről évre betekintést a magyar közönség. A művészek mindig tartogatnak valami újat, valami mágikust a rajongók számára. Átélhetjük azt a szakrális erőt, melytől megnő a képzelőerőnk, élénkebb lesz a fantáziánk és közelebb kerülünk egymáshoz. Harmónia, spiritualitás és ritmus! A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel-kórust Allen Bailey alapította 1986-ban Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen a híres New York-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyház zenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál, illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a hit, remény, béke és szeretet jó híre által.

A koncert a Danubius Music szervezésében valósul meg. Jegyek: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/harlem-gospel-choir-2018-budapest-mom-sport-494583/event.html.

Videók: https://www.youtube.com/watch?v=6FOUqQt3Kg0,

https://www.youtube.com/watch?v=1sHCR9VZv84

Akár ez is tetszhet A szerző további művei