Hamarosan nyitnak az adventi vásárok Bécsben

Az osztrák fővárosban már lázasan folynak az adventi időszakra való előkészületek, hiszen idén november 17-én nyitja meg kapuit a Városháza téren a Bécsi karácsonyi álom (Wiener Weihnachtstraum). A 2017-es téli szezonban összesen 20 karácsonyi vásárral és 1000 standdal várják a Bécsbe látogatókat.

Mézeskalács, kandírozott gyümölcs, forralt bor és puncs illata: e szavak olvasása közben kinek ne jutna eszébe a karácsonyi vásárok hangulata. Az immár 2004 óta minden évben megrendezésre kerülő és tradícióvá vált, Városháza téren található Bécsi karácsonyi vásár (Wiener Christkindlmarkt) november 17-én ismét megnyitja a kapuit a látogatók előtt. Az előző évben minőségi változáson átesett, csaknem 150 standból álló Bécsi karácsonyi álom (Wiener Weihnachtstraum) kicsiknek és nagyoknak egyaránt meghatározó élményt nyújt. A kulináris élmények mellett a városháza előtt kialakított 4000 m2-es, varázslatos hangulatú jégpálya, a Jégálom (Wiener Eistraum) várja a jégkorcsolya, valamint a curling kedvelőit, a gyerekek pedig felülhetnek a körhintára, vagy megcsodálhatják a pazar fényjátékokat a parkban.

A belváros igazi karácsonyi hangulatra invitál

De nem csak a bécsi városháza előtti mesevilágot érdemes felkeresni. A történelmi utcákat járva könnyedén barangolhatunk vásárról vásárra. A Művészettörténeti Múzeum és a Természettörténeti Múzeum között található a Maria Theresien Platz-i vásár, ahol a háttérben felzendülő gospelkórusok és zenészek muzsikájára andaloghatunk és kedvünkre válogathatunk a 70 stand kézműves termékeinek kínálatából. A Bécsi Egyetem szomszédságában fekvő Altes AKH karácsonyi faluja szintén kedvelt találkozóhely, ahol a kisvasút és a nosztalgia-körhinta elsősorban a kisgyermekes családoknak nyújt felejthetetlen élményt.

A belváros is igazi karácsonyi hangulatra invitál, hiszen a Stephansdom lábánál elterülő vásárban, valamint a hofburgi k. u. k. vásárban minőségi osztrák termékek közül válogathatunk kedvünkre. Az ínyenceknek pedig érdemes a Bécsi Opera előtti vásárhoz is ellátogatni, hiszen itt a mézeskalács, a hús- és sajttermékek kóstolásával, valamint a forralt bor és különböző puncsok élvezetével igazi kulináris élményekre tehetnek szert. De nem érdemes kihagyni a múzeumnegyed standjait sem, itt különleges dizájntermékeket kínálnak.

Bécs óvárosában található a Freyung téri Altwiener Christkindlmarkt, az egyik legrégebbi karácsonyi vásár, ahol 1772 óta a hagyományokhoz hűen kézműves termékeket, üvegből készült dekorációkat, tradicionális jászolt és kerámiákat vásárolhatunk. Pár lépésre innen található az Am Hof téri adventi vásár, ahol a kortárs és antik művészeti tárgyak mellett idén egy újabb gasztronómiai élménnyel, az úgynevezett pezsgőbárral bővül a standok kínálata. Az igazi adventi hangulatra vágyóknak érdemes még a karlsplatzi vásárt, valamint a schönbrunni kastély előtti vásárt felkeresni, hiszen itt a tradicionális karácsonyi ajándékok válogatásán túl kisgyermekes családoknak szóló koncertek, valamint kézműves foglalkozások is lesznek. Aki pedig igazi barokk hangulatra vágyik, mindenképpen látogasson el a Belvedere-kastély karácsonyi falucskába.

További különlegességek és az adventi vásárok teljes listája a következő oldalon található meg: http://www.vienna.at/features/weihnachtsmaerkte.

Szabadidővel kapcsolatos cikkeinket ezen a linken találja: szabadidő

Akár ez is tetszhet A szerző további művei