Halottak napja

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről, ezért tartja meg ismét a két leglátogatottabb temetőben a világi és ökumenikus megemlékezéseit.

Mujahid Zoltán

2019-ben az eseményen Cseke Péter szaval verseket, Tóth Vera és Mujahid Zoltán énekel. A közel egyórás műsort Vincze Kinga vezeti. Három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői várják közös imára az emlékezőket.

Idén is a két említett temető bejáratát belülről az alkalomhoz illő, kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítja meg a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.

A megemlékezések helyszínei és időpontjai: Újköztemető 53-as „szóró” parcellájában október 31-én 17.30 órakor. Farkasréti temető Makovecz-ravatalozó előtt november 1-jén 17.30 órakor.

A legforgalmasabb időszak várhatóan a következő lesz: október 26. (szombat)–november 3. (vasárnap).

Temetési rend és ügyelet

Az ünnepekre való tekintettel a temetések október 29-tól november 4-ig szünetelnek. A várható megnövekedett ügyfélforgalomra való tekintettel október 27.–november 3. között ügyeletet tartunk a budapesti temetőirodáinkban az alábbiak szerint: október 26–27. 8–16 óráig, október 28–29. 8–17 óráig, október 30.–november 2. 8–18 óráig, november 3. 8–13 óráig.

A temetők nyitvatartása: október 21-től 27-ig 7–18 óráig, október 28-tól november 3-ig 7–20 óráig, az Újköztemető október 23-án 7–20 óráig tart nyitva. November 4-től visszaáll a szokásos nyitvatartási rend: 7.30–17 óráig.

Kisbuszok

A kiemelt temetők belső forgalmának segítése érdekében az Újköztemetőben október 28-tól november 3-ig három mikrobusz segíti ingyenesen a közlekedést. A mikrobuszok 8 és 17 óra között közlekednek igény szerint.

Gépjárműforgalom

Október 31-től november 2-ig a temetőkbe TILOS a gépjárműbehajtás az Újköztemető kivételével. Az EU-országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező temetőlátogatót szállító gépjárművet időkorlátozás nélkül beengedjük a temetőkbe abban az esetben, ha ezt a temetői gyalogosforgalom sűrűsége megengedi. A mozgáskorlátozott és az esetlegesen nehezen mozgó látogatóinkat arra kérjük, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint 7 és 12 óra között keressék fel a temetőket! A fentiek alól kivételt képez az Angeli úti és a Tamás utcai temető, ahol nincs lehetőség a gépjárműforgalomra. Az Újköztemetőben október 23-án, valamint október 31-én nyitástól november 2-ig temetőzárásig díjmentes a gépkocsibehajtás.

Biztonság

A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőkben megerősített rendészeti szolgálatot biztosítunk, illetve a kerületi rendőrségi egységek, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei