Halottak napja – rendőrök segítenek a temetők környékén

Halottak napja alkalmából fokozottabb a rendőri jelenlét a közutakon és a temetők környékén, az elmúlt évekhez hasonlóan a rendőrség munkáját a polgárőrök is segítik.

A rendőrség körültekintő közlekedést kér, miután várhatóan sokan indulnak útnak autóval mindenszentek és halottak napja alkalmából, a közúti forgalom pedig az átlagos többszörösére nőhet. Arra hívják fel a figyelmet, hogy a súlyos sérüléssel járó balesetek már alacsony haladási sebesség mellett is megtörténhetnek.
A rendőrök elsősorban a forgalmat segítik a temetők környékén, de a szabálytalan közlekedőkkel szemben is fellépnek.
Ezekben a napokban a rendőrség a közút kezelőivel együttműködve számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki, esetenként forgalomkorlátozást rendel el, ezért azt kérik, ne megszokásból közlekedjenek az emberek.
A rendőrség azt is javasolja, hogy az utazás megkezdése előtt az autósok ellenőrizzék autójuk állapotát, ha még nem tették, szereltessenek fel téli gumiabroncsot, a gyalogos-átkelőhelyeket pedig körültekintően közelítsék meg.
Fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata is, megelőzve az ilyenkor gyakrabban előforduló eseteket, például gépkocsifeltöréseket, zseblopásokat, viráglopásokat és sírrongálásokat.
A tömegközlekedést használóknak a rendőrség azt javasolja: lehetőség szerint használják a pályaudvari érték- és csomagmegőrzőket.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei