Halfesztivál Mohácson

Első alkalommal rendezi meg július 22-én az eseményt a baranyai város német nemzetiségi önkormányzata

Első alkalommal rendezi meg július 22-én a Duna Menti Halfesztivált Mohácson a baranyai város német nemzetiségi önkormányzata, amelyre a Duna Győrtől Újvidékig tartó szakaszáról várnak halfőző mestereket, valamint szabadidős halászléfőző csapatokat.

A gasztrofesztivál célja, hogy bemutassa az összes Duna menti halászléváltozatot, köztük természetesen a mohácsit, ugyanakkor Illés Richárd német nemzetiségi önkormányzati képviselő, az esemény egyik főszervezője leszögezte: rendezvényük nem kíván konkurálni a Bajai Halfőző Fesztivállal.

Az eseményen egy időben kóstolható végig a teljes, „dunai módszerrel készült”, a ma dunai halászlének nevezett paprikás hallevet, hallevest jelentő szortiment.

A fesztivál ideje alatt a közönség is elkészítheti és el is fogyaszthatja kedvenc halászlevét, így várják a baráti társaságokból álló főzőcsapatok jelentkezését. Illés Richárd becslése szerint ez utóbbi programelem keretében mintegy kétezer ember fog főzni a Duna-parti városban, ahol rajtuk kívül még ötezer látogató részvételére is számítanak a szervezők. A résztvevők a halfőző mesterek főztjéből kaphatnak kóstolót „a készlet erejéig”, a fesztivál ideje alatt pedig végig árusítanak majd mohácsi halászlevet.

A szervezők ötezer embert várnak a mohácsi Halfesztiválra   Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A közönség szórakoztatásáról – mások mellett – német nemzetiségi zenekarok és tánccsoportok, helyi együttesek, illetve Badár Sándor humorista és Vastag Csaba gondoskodik majd. A programokat hajnalig tartó utcabál zárja. A programelem védnöke Benke László többszörös világbajnok mesterszakács.

További részletekről a dunamentihalfesztival.hu oldalon lehet tájékozódni.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei