Gyümölcskrémleves kunsági pusztapörkölttel
Gyümölcskrémleves
Hozzávalók 10 főre
- vegyes gyümölcsbefőtt 70 dkg
- kukoricakeményítő 0,08 kg
- tejföl 0,2 l
- fahéj
- szegfűszeg
- liszt
Elkészítés
A gyümölcsöt felteszem főni (ha befőtt, akkor cukrot nem kell hozzá adni, mert azt már tartalmaz). Beleteszem a fahéjat és a szegfűszeget. Kikavarom a tejfölt a liszttel és amikor felforr, szép lassan hőkiegyenlítést végezve folyamatos kevergetés mellett a habarást hozzáadom.
Kunsági pusztapörkölt 10 főre
Hozzávalók:
- burgonya 2 kg
- közepes vöröshagyma
- fűszerpaprika 0,01 kg
- étolaj 0,1 l
- lecsó 0,1 kg
- füstölt tarja 0,1 kg
- kolbász 0,1 kg
- sertésoldalas 0,2 kg
- só
Elkészítés
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a zsiradékon feltesszük pirítani. Amikor már üveges, beletesszük az oldalast és a füstölt tarját, egy kicsit felsütjük. Rátesszük a fűszerpaprikát, összeforgatjuk, hozzáadjuk a lecsót és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amíg fő, megtisztítjuk a burgonyát, és egyformára feldaraboljuk. Amikor már majdnem megfőtt, hozzátesszük a burgonyát és készre főzzük. A legvégén még beletesszük a kolbászt és néhány perc alatt készre főzzük.