Gyümölcskrémleves kunsági pusztapörkölttel

Gyümölcskrémleves

Hozzávalók 10 főre

  • vegyes gyümölcsbefőtt 70 dkg
  • kukoricakeményítő 0,08 kg
  • tejföl 0,2 l
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • liszt

Elkészítés

A gyümölcsöt felteszem főni (ha befőtt, akkor cukrot nem kell hozzá adni, mert azt már tartalmaz). Beleteszem a fahéjat és a szegfűszeget. Kikavarom a tejfölt a liszttel és amikor felforr, szép lassan hőkiegyenlítést végezve folyamatos kevergetés mellett a habarást hozzáadom.

Nagy kedvenc a pusztapörkölt, főleg, ha jól van elkészítve Fotó: Shutterstock

Kunsági pusztapörkölt 10 főre

Hozzávalók:

  • burgonya 2 kg
  • közepes vöröshagyma
  • fűszerpaprika 0,01 kg
  • étolaj 0,1 l
  • lecsó 0,1 kg
  • füstölt tarja 0,1 kg
  • kolbász 0,1 kg
  • sertésoldalas 0,2 kg

Elkészítés

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a zsiradékon feltesszük pirítani. Amikor már üveges, beletesszük az oldalast és a füstölt tarját, egy kicsit felsütjük. Rátesszük a fűszerpaprikát, összeforgatjuk, hozzáadjuk a lecsót és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amíg fő, megtisztítjuk a burgonyát, és egyformára feldaraboljuk. Amikor már majdnem megfőtt, hozzátesszük a burgonyát és készre főzzük. A legvégén még beletesszük a kolbászt és néhány perc alatt készre főzzük.

 

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei