Gyorséttermet nyit a sztárséf

Gyorséttermet nyit a párizsi Champs-Élysées-n Marxito néven Thierry Marx két Michelin-csillagos séf, az étlap sztárja a hajdinalisztes szendvics lesz.

„Gyorsétterem, nem gyorsétterem, nem ez foglalkoztat, hanem az, hogy lehet-e jót enni gyorsan és olcsón. Öt és tíz euró közötti skálán kínálni valamit egy olyan ügyfélkörnek, amelyik délben kellemes körülmények között táplálkozni akar, jól megválogatott alapanyagokból” – mondta Thierry Marx.

„Ráadásul még rondán sem kell kinéznie” – tette hozzá a Mandarin Oriental étterem és a Gare du Nord pályaudvaron működő Étoile du Nord söröző séfje a Marxito megnyitása előtt.

A Marxito belsőépítésze a japán Ito Ora. A púderrózsaszínre festett falak között 170 négyzetméteren 50 ülőhely várja a vendégeket. Az asztalok a plafonról ereszkednek le. Az étlapon a hajdinalisztes szendvics sós és édes változatban szerepel, az ára négy eurónál kezdődik, sőt még hajdinafagylalt is kapható. A déli menü ára 15–17 euró.

Thierry Marx

„A Marxito se nem bretagne-i, sem orosz palacsinta, hanem ennek a keveréke, amin jót mulatunk. Félig kelesztett, félig pirított, bármi lehet a belsejében” az évszaknak megfelelően: füstölt lazac, marhapastrami, ősszel currys zöldségkrém, nyáron paradicsom és eper – mondta Thierry Marx.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei