Gyógyvíz és felüdülőhely, nem csak reumásoknak

Hajdúszoboszló ma már kinőtte a reumások Mekkája szlogent, hiszen napjainkra a város büszkélkedhet Európa legnagyobb fürdőkomplexumával, ahol gyógyfürdő, strand, aquapark várja a gyógyulni, wellnessezni és szórakozni vágyókat.

Mire is jó a hajdúszoboszlói gyógyvíz?

A hajdúszoboszlói gyógyfürdő jódos-brómos-hidrogénkarbonátos gyógyvize jótékony hatású a reumás és egyes bőrbetegségek kezelésére. Gyógyító hatást fejt ki idült és kopásos ízületi elváltozások, gerincmegbetegedések, idegfájdalmak, agyvérzés, agyműtét vagy más okból kialakult bénulások, sport- és más sérülések utókezelésére, valamint csonttörések, érszűkületek, nőgyógyászati megbetegedések, meddőség, bőrbetegségek esetén. Újabb kutatások szerint a hajdúszoboszlói mélyfúrások vize ivókúrára nem alkalmas, viszont a felszín magasabb rétegeiből eredő víz széndioxiddal dúsított változata, a Pávai Vajna ásványvíz emésztőszervi, hurut- és fekélybetegségek esetén a savtermelést csökkentő, illetve közömbösítő hatása miatt előnyös.

Gyógyfürdőkezelések, reumatológiai szakrendelés beutaló és várólista nélkül

A hajdúszoboszlói gyógyfürdőbe érkező vendégek a gyógykezeléseket a reumatológiai szakrendelésen tudják kiíratni egy előzetes állapotfelmérő orvosi vizsgálatot követően. Itt nincs várólista és a gyógyfürdő szakrendelésein az érvényes taj-kártyával rendelkező vendégeknek a fürdő reumatológus szakorvosai írjak fel NEAK-támogatással. Hajdúszoboszlón kedvezményes gyógyászati kezeléscsomag kérhető hétköznapokon 1600/nap áron október 1-től április 30-ig, mely tartalmaz 4 kezelést, gyógyfürdőbelépőt, ajándék vasárnapi fürdőbelépőt, valamint a kezelési napokon a kezelőlap felmutatásával térítésmentesen 1 db fél literes Pávai Vajna ásványvíz vagy 2 dl gyógytea biztosított a gyógyfürdő teázójában.

Gyógyító hatású környezet és élmények

A gyógyvízben való fürdőzés, relaxálás a fürdőkomplexum összes egységében és a város több szállodájában is biztosított. A fürdőkomplexum több mint 30 hektáros szabadtéri strandja, az Aquapark és az Aqua-Palace fedett élményfürdő kellemes kikapcsolódást tartogat az ide látogató vendégek számára. Minden igényt kielégítő szaunavilág, különleges masszázskezelések és fitneszprogramok biztosítottak a test és a lélek kényeztetésére. A gyógyfürdő kezelőlapjával rendelkező vendégek 20 százalék kedvezménnyel vehetik igénybe az Aqua-Palace élményfürdőt.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei