Gyermekkönyvet írt a svéd hercegnő

Magdolna svéd hercegnő az emberi jogokkal foglalkozó gyermekkönyvet írt, amely a királyi palota és a Bonnier Carlsen Kiadó közleménye szerint júniusban jelenik meg.

A 36 éves hercegnőt, XVI. Károly Gusztáv svéd király és Szilvia királyné legfiatalabb, harmadik gyermekét régóta foglalkoztatják a gyermekek jogai. A hercegnő Instagramján jelentette be, hogy egy olyan könyv társszerzője lesz, amely megmutatja a gyermekeknek, „milyen fontos, hogy kiálljanak magukért és elmondják valakinek, ha olyasmit tapasztalnak, amit nem tartanak helyesnek”.

Magdolna a Szilvia királyné által alapított World Childhood Foundation közhasznú szervezetnek dolgozik. A Stella och hemligheten (Stella és a titok) című könyvet a szerzők az általános iskolásoknak és szüleiknek ajánlják. Az eredeti ötlet a hercegnőtől és legközvetlenebb munkatársától, Karini Gustafson-Teixeirától származik, a könyv megírásában az újságíró Marie Oskarsson volt a hercegnő segítségére. A kötet illusztrációit Stina Lovkvist készíti el.

Az alapítvány, amelynek elsődleges célja annak megakadályozása, hogy a gyerekek bántalmazás vagy szexuális erőszak áldozatává váljanak, idén ünnepli létrehozásának 20. évfordulóját.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei