Gatlin és Powell visszatér

Usain Bolt után a világ második és harmadik legismertebb atlétája érkezik Székesfehérvárra

Két volt világcsúcstartó és a címvédő is rajthoz áll 100 méteren július 4-én a székesfehérvári Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

Az olimpiai és világbajnok Justin Gatlin és Asafa Powell egyformán indult már Közép-Európa legjelentősebb atlétikai viadalán: az amerikai sprinter 2015-ben futotta legjobbját (10,02 mp) itt, míg Powell 2011-ben 9,86-tal versenycsúccsal nyert. (Ez volt a második 10 mp-en belüli futás Magyarországon, az elsőt szintén Powell futotta az előfutamban) Powell 9,72-es idejével negyedik az örökranglistán, míg Gatlin minden idők ötödik leggyorsabbjának számít 9,74-gyel.

Usain Bolt után a világ második és harmadik legismertebb atlétájáról van szó.

Gatlin és Powell mellett indul a címvédő dél-afrikai Akani Simbine is, aki tavaly 9,89-es egyéni csúccsal és országos rekorddal utasította maga mögé a mezőnyt, benne Powellt.

Asafa Powell 2011-ben volt az első, aki Magyarországon 10 mp-en belül ért célba 100 méteren  Fotó: MTI/Kollányi Péter

A fő versenynapra július 4-én kerül sor, ekkor kizárólag nemzetközi számokat rendeznek olimpiai és világbajnokok sorával. Idén ismét bővül a program, július 2-án, vasárnap Székesfehérvár belvárosában rendezik meg XIII. Hopp-parádét, amelynek fő száma a női rúdugrás lesz. Gyulai Márton versenyigazgató jelezte, idén sem marad ki a programból a hagyományosan nagy népszerűségnek örvendő „Te mennyit futsz 100-on?” elnevezésű verseny, ahol bárki kipróbálhatja, mennyi idő alatt teljesíti a klasszikus távot.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei