Futárral szerelték fel a Combinókat

Kamerarendszerrel és Futárral is felszerelte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a nagykörúton, illetve hétvégén az 1-es villamos vonalán is közlekedő Siemens Combino villamosokat.

A villamosok utastájékoztató rendszerrel (Futár) való felszerelése után már a korábban a megállókba kihelyezett kijelzőkön is megjelennek a 4-es és 6-os villamos pontos menetrendi adatai. A nagykörúti villamosok járatinformációi a BKK Futár-alkalmazásban, valamint a webes utazástervezőben, a futar.bkk.hu címen is elérhetők.

Ezzel párhuzamosan a BKK térfigyelő kamerákat is telepített a villamosokra, a műszaki eszközök az utasteret, illetve a járművek előtti és mögötti területet figyelik. Bűncselekmény vagy baleset esetén a rögzített kameraképek visszanézhetők, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy biztonságosabbá váljon az utazás az éjjel-nappal nagy forgalmú nagykörúti vonalakon.

A BKK közlése szerint a mostani fejlesztésnek és a közelmúltban zajlott autóbusz-beszerzéseknek köszönhetően a budapesti járműállomány több mint 50 százalékában működik kamerarendszer.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei