Fundák Kristóf és Kovács Gerzson Péter koreográfiái

2020. március 27., Budapest, Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza Fókuszban a koreográfusok című előadás-sorozatában a színpadi néptáncművészet kiemelkedő koreográfusait állítják középpontba. Az est első részében egy ma már klasszikus, a színpadi tánctörténetben korszakalkotó művész koreográfiái jelennek meg, az est második részében egy kortárs koreográfus műveit mutatják be. A színpadi műsor után lehetőség nyílik az alkotókkal való beszélgetésre. Március 27-én Kovács Gerzson Péter és Fundák Kristóf koreográfiáit láthatják az érdeklődők.

„Lelkek a pányván” címmel valósul meg a Hagyományok Háza következő Fókuszban a koreográfusok előadása március 27-én, Kovács Gerzson Péter és Fundák Kristóf koreográfiáit mutatják be a színpadon.

Kovács Gerzson Péter koreográfus, látványtervező. Táncoskarrierjét Tímár Sándor tanítványaként a Bartók Táncegyüttesben kezdte. A számos díjjal rendelkező művész több amatőr néptáncegyüttes művészeti vezetője volt, 1987-ben megalapította kortárs táncegyüttesét, a produkcióról produkcióra újjászerveződő, megújuló TranzDanz társulatot. Legújabb művében, a Noirban minimalista eszközökkel tart tükröt jelen társadalmunk felé.

A fiatal táncos és alkotó Fundák Kristóf műveiben mélyre ás, az örök emberit, a jelenre kritikusan reflektáló lélek válaszait boncolgatja. Kisgyerekként Csepelen kezdett táncolni, a néptánc világában való elmélyülést a Jászság Népi Együttes nyújtotta, táncosként országos ismertséget a Fölszállott a páva televíziós vetélkedő nyerteseként szerzett. 2009 óta az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes művészeti vezetője, azóta rendszeresen készít koreográfiákat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, szinte az első koreográfiáival felhívta magára a szakma figyelmét. A művek elkészítése során szorosan együtt dolgozik zenészkollégáival, barátaival, művészi munkája során állandó alkotótársa felesége, Fundák-Kaszai Lili.

A koreográfiák bemutatása után lehetőség nyílik az alkotókkal való beszélgetésre.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei