Ezek a legjobb budapesti koripályák

Ha tombol a tél, akkor sem kell otthon ülni: hangulatos családi és baráti program lehet egy jó korcsolyázás. Összegyűjtöttük a legjobb fővárosi korcsolyapályákat.

Városligeti műjégpálya

Városligeti műjégpálya – hagyomány és hangulat

Impozáns környezetben, egyedülálló hangulatban lehet korcsolyázni Budapest legnagyobb jegén, több mint 15 ezer négyzetméteren. Az évekig tartó felújítás során megszépült pálya és épületegyüttes a Hősök tere mellett található, így könnyen megközelíthető. A turisták által is kedvelt Műjég a hét szinte minden napján reggel 9 és délután 1, valamint délután 5 és este 9 óra között tart nyitva (vasárnap csak 8-ig). A jegyárak nem változtak a tavalyihoz képest, főidőszakban a felnőttek 2000, a diákok és a nyugdíjasok 1500 forintért látogathatják a pályát. Hétköznap délelőtt ráadásul mindig kedvezményes, ekkor egy ezres a belépő, a felnőttjegy 1500 forintba kerül. A 6 évnél fiatalabbak számára ingyenes a belépés.

A Műjég főleg az ügyesebb, rutinosabb korcsolyázók körében népszerű, de a kezdőknek is érdemes betérni, hiszen oktatást is tartanak. Akinek pedig nincs saját korcsolyája, nagyjából ezer pár közül választhat és kölcsönözhet. A kiszolgálóhelyiségekben meleg teával és többféle harapnivalóval lehet feltöltődni két korcsolyázás között, utána pedig jöhet egy nagy séta a Városligetben.

Bálna – Siklás a Duna partján

Február végéig várja a város legszebb panorámájú szabadtéri műjégpályája a korcsolyázni vágyókat a Fővám tér közelében. A 450 négyzetméteres területet bárki időkorlátozás nélkül ingyenesen használhatja. Mindennap délelőtt 10 és este 10 óra között van nyitva a pálya, ahol három órára egy ezresért lehet felszerelést bérelni. A Duna és a Bálna közelsége miatt különleges atmoszférájú pályán főleg hétvégén lehet zsúfoltságra számítani.

Óbuda – családbarát jégpályák

A hagyományoknak megfelelően idén is felállították az óbudai Városháza mellett a jégpályát, amely március elejéig a hét minden napján, reggel 8 és este 10 óra között tart nyitva, és ingyenesen használható. Oktatást is szerveznek a tanulni vágyóknak. A felnőttek 600, a gyerekek 400 forintért bérelhetnek korcsolyát. A pályára a családias hangulat a jellemző, és nagy pozitívum, hogy gyakran takarítják, így mindig kellemesen korcsolyázható. Aki pedig elfáradt a jégen a siklásban, egy melegedősátorban pihenhet.

Újpest – korizás csak kesztyűben

Az újpesti Városháza melletti jégpálya február 18-ig üzemel, és idén is ingyenesen használható. Hétköznap 9 és délután 2 óra között a kerületi ovisoké és iskolásoké a pálya, majd a jégfelújítást követően 3 órától mindenki kedvére csúszkálhat. Hétvégén reggel 9 és este 8 óra között tart nyitva. Korcsolyacipő bérelhető, de kesztyű nélkül senki se merészkedjen a jégre.

Csepeli jégpálya és jégfolyosó

Csepeli jégpálya és jégfolyosó – különleges élmény

A Szent Imre téren február végéig látogatható a fedetlen, 750 négyzetméteres pálya, amelyhez egy 2,5 méter széles, 150 méter hosszú jégfolyosó is tartozik. Ez változatosabb kikapcsolódást ígér a körbe-körbe korizásnál, lehetőséget ad versenyzésre is. Sőt, ebben a szezonban egy újabb területet is nyitottak a korcsolyázók nagy örömére. A pálya 700 forintért használható. A jég mellett finomságokkal várják a vendégeket.

Agora Jégpark – a legújabb pálya

Sokan látják közlekedés közben, hogy nagy építkezés zajlik az Árpád híd pesti hídfőjénél, azt viszont talán kevesen tudták, hogy egy jégpályát is létrehoztak a területen. A teljes téli szezonban egy közel 500 négyzetméteres szabadtéri pálya várja a családokat a parkban. A belépő és a koribérlés egyaránt 800 forint. A pálya este 8 óráig tart nyitva.

Budai jégpálya – a legtovább nyitva

A 15×30 méteres pálya a Széna térnél, a Jégkert Szabadidőparkban található. Fedett, így a szokásos időszaknál tovább, egészen tavaszig látogatható. A pálya reggel 7 órától éjfélig nyitva tart, de jégkorongozók és iskolások is használják, így a közönség általában a délelőtti és a kora délutáni órákban léphetnek a jégre. A gyermekjegy 990 forintba, a diákok és a nyugdíjasok belépője 1200 forintba kerül, a felnőttek pedig 1500 forintért húzhatnak korcsolyát. Családi és nagycsaládos jegy is váltható.

Szabadidővel kapcsolatos cikkeinket ezen linken tudja elolvasni: szabadidő

Akár ez is tetszhet A szerző további művei