Ez lett a legjobb vörösbor Szekszárdon

Idén is a 2012-es évjáratból került ki a legjobb vörösbor a szekszárdi borversenyen, ezúttal a Bodri Pince egy házasítása nyerte el a díjat.

A megmérettetésen a legjobb vörösbort egy héttagú, szekszárdi borászokból álló zsűri választotta ki azon borok közül, amelyek az adható 100 pontból legalább 90 pontot kaptak a bírálóktól. Idén 19 bor – többek között rozé, kadarka, kadarka, kékfrankos – került a zsűri elé. 2016-ban és 2017-ben a Takler, illetve a Vesztergombi Pince szintén 2012-es merlot-ja kapta az elismerést.

Bodri István, a Bodri Pincészet Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a No. 1 elnevezésű bor 43 százalékban cabernet sauvignonból, 24 százalékban cabernet franc-ból és 33 százalékban merlot-ból készült, 24 hónapon át érlelték új tölgyfa hordóban.

A versenyre, amelyen 47 termelő vett részt, a tavalyinál félszázzal több, 232 bormintát neveztek, túlnyomó többségben palackos borokat. A legnagyobb számban kékfrankos, cuvée, rozé, cabernet sauvignon és bikavér érkezett, de 30 fehérbor is a bírálók elé került.

A nyolc hattagú zsűri külön értékelte a fehér fajtákat, a rozét, a kadarkát, a bikavért, valamint a cabernet-fajtákat, a merlot-t, a kékfrankost és a házasításokat. Az egyes kategóriák legjobbjait a város Szent György-napi borünnepén, április 21-én hirdetik ki.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei