Extrém Enduro Kupa és freestyleshow a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon

A meseszép amerikai autók mellett vadonatúj programmal készül a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komáromban. Az adrenalintól duzzadó autós programokon túl Super Enduro versennyel és lélegzetelállító freestyle motokrossz-show-val is várják az érdeklődőket. Kinek sikerül megszereznie a King of the Fort címet? Mit takar a Halál csókja elnevezés? Kiderül augusztus 9–10-én a Monostori Erődben.

Farönkökön, traktorgumi-akadályokon és sziklákon keresztül, veszélyes ugratókon és egy keresztbe állított amerikai terepjárón át vezet az út a King of the Fort címhez. Közel 30 elszánt endurós fenegyerek száll majd ringbe és veszi be magát Közép-Európa legnagyobb újkori erődjébe, hogy legyőzze ellenfeleit az erre kialakított versenypályán. Egy olyan viadalnak lehetnek szemtanúi mindazok, akik ellátogatnak a fesztiválra, ahol a pilóták motorjukkal szinte eggyé válva test-test elleni küzdelmet vívnak egymással.

Hogyan kell elképzelni egy ilyen enduroversenyt?

„A superenduro egy zárt pályán történő sprintverseny. A pálya 8–10 mesterséges akadályt: különböző átmérőjű farönköket (15, 40, 70, 80 cm), traktorgumi-akadályrendszert, nagyméretű sziklákat és ugratókat tartalmaz. A versenyzők 14 fős selejtezőfutamokban vesznek részt, és a szerencsések a délutáni döntőfutamokban küzdhetnek az Erőd királya címért. A verseny pontozása: 1. hely 20 pont, 2. hely 18 pont, 3. hely 16 pont és így tovább” – avat be minket a verseny főszervezője, Laukó Mihály.

Kiből lehet jó superenduro-pilóta?

„Aki bátor, de mégis megfontolt, aki jó állóképességgel rendelkezik és rendkívüli reflexekkel megáldott. „Hosszú évek gyakorlásának eredménye az, amit majd a pályán láthatunk” – teszi hozzá Mihály.

Miért különleges a freestyle motokrossz-show?

Hujber Péter és csapata nem ismernek félelmet vagy lehetetlent, vakmerő mutatványaiktól garantáltan eláll mindenki lélegzete. A szárnyak nélkül repülő krosszmotorosok 20–30 méteres ugrásaikkal minden alkalommal elkápráztatják a közönséget, nem lesz ez másként a Monostori Erődben sem, ahol a Kiss of Death (Halál csókja) elnevezésű trükköt is bemutatják. A különösen veszélyes attrakciónál a pilóta kirúgja maga alól a motort és fejjel lefelé 180 fokos nyílásban repül a levegőben.

Míg a motokrosszos srácok a gravitációt legyőzve brillíroznak a levegőben, addig az endurópilóták az idővel, az előttük tornyosuló akadályokkal és egymással is komoly harcot vívnak majd. Köztük lesz Zsigovits Norbert is, aki a verseny nagy esélyesének számít, augusztus 10-én kiderül, hogy sikerül-e megszereznie a trófeát és elnyerni-e az Erőd királya címet.

18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál – augusztus 8–11. Komárom, Monostori Erőd

http://usacar.hu

Akár ez is tetszhet A szerző további művei