Esős, viharos kora tavasz lesz a héten

A következő napokban is szeles, változékony lesz az idő, de ismét többfelé 20, akár 25 Celsius-fokig melegszik majd a levegő. A hétvégére viszont borúsabb, hűvösebb idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a Dunántúlon lehet több napsütés, északkeleten helyenként záporok is kialakulhatnak. Időnként megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben, északkeleten, a Duna–Tisza köze déli részén lehet fagy. A nappali maximumok 12–18 fok között alakulnak, nyugaton a magasabb értékekkel.

Jön és marad a viharos szél

Kedden több órára kisüt a nap. Emellett viszont nagy területen viharossá fokozódik a szél és főként a délutáni órákban záporok is lehetnek. A minimumhőmérséklet 3–8, a maximum hőmérséklet 18–24 fok között valószínű.

A többórás napsütés mellett szerdán is lehet helyenként záporeső. Nagy területen erős, néhol északnyugaton viharos széllökésekre is készülni kell. A legalacsonyabb hőmérséklet 7–12, a legmagasabb hőmérséklet 20–25 fok között valószínű.

Csütörtökön a nap első felében a Dunától keletre süthet ki több órára a nap. Nyugat felől viszont erősen megnövekszik a felhőzet, estére mindenütt beborul az ég. Egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A Dunántúlon többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 6–11 fok lehet. A nappali maximumok a Dunántúl északnyugati felén 9–14, másutt 16–22 fok között alakulnak, de délkeleten még 24, 25 fok is lehet.

Pénteken is többfelé várható eső, zápor, erős szél. A minimum hőmérséklet 3–10 között valószínű. Napközben 9–14 fokig melegszik a levegő.

A hétvégére inkább benti programot szervezzünk

Szombaton is többfelé megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódik a szél. Emellett szórványosan lehet eső, zápor, de rövid napos időszakok is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 1–6, a legmagasabb hőmérséklet 10–15 fok között várható.

Vasárnap is több helyen lehet eső, zápor és erős szél. A minimum hőmérséklet 2–7 fok között valószínű. A nappali maximumok 11–16 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Akár ez is tetszhet A szerző további művei