Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

XXXII. Flora Virágfesztivál és XVI. Keceli országos fazekaskiállítás

2018.-12.-07. - 2018.-12.-09.

A Flora Virágfesztivál az 1980-as években indult Kecelen, lehetőséget biztosítva a helyi virágkertészetek bemutatkozására. Pár év alatt országos hírű fesztivállá nőtte ki magát, látogatóinak száma napjainkban meghaladja a tízezer főt.

Az esemény alapötletét főként szakmai szempontok adták: a kiállítás lehetőséget teremt a kis- és nagytermelők, kereskedők bemutatkozására, üzletkötésre, árusításra, a vásárlókkal való közvetlen kapcsolattartásra. A hagyományosan december első hétvégéjén megrendezésre kerülő kiállításon látható a hazánkban termesztett dísznövények, vágott- és szárazvirágok szinte teljes skálája. Az aktuális trendeknek köszönhetően minden évben újdonságokkal is várják a vendégeket: rózsadobozok, ehető virágok, növénysimogató, virágékszerek, világító növények is láthatók.

A Flora az ország nagy cégeinek és magántermelőinek rangos eseménye. A kiállítók standjait termékzsűri bírálja el. A szakmai programból az indulás óta kiemelkedik a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületével közösen szervezett ifjúsági kötészeti verseny, melynek keretében az ország szakiskoláinak csapatai versengenek a vándordíjért, a legügyesebb tanulók pedig az egyéni bajnoki címért.

A virágkötészeti bemutatók, ehető virágok kóstolója és virágvásár mellett képző- és népművészeti kiállítások is szerepelnek a programban, melyek főként a régióban élő és alkotó művészeknek, kézműves mestereknek nyújtanak bemutatkozási lehetőséget. A virágfesztivál fő témája idén a szerelem, a standok, a programok és az ifjúsági kötészeti verseny feladatai ehhez alkalmazkodnak.

A fazekas kiállítás keretében „70 év, 70 kerámia” címmel Szűcs Imre fazekasmester alkotásai láthatók, valamint a fazekas társak „A mester tiszteletére” mottóval mesterremekeket készítenek és állítanak ki.

Részletek

Kezdés:
2018.-12.-07.
Vége:
2018.-12.-09.
Honlap:
http://kecel.hu

Helyszín

Kecel, Szabadság tér 17.
Telefon:
(78) 420-211
Honlap:
http://kecel.hu