Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vízilabda Európa-bajnokság

január 12. - január 26.

Ez lesz az első alkalom, hogy az összes LEN-eseményt ugyanaz a város látja vendégül. Januárban a női és a férfi vízilabdázók, májusban az úszók, műugrók és szinkronúszók versengenek a Duna Arénában, júniusban a nyílt vízi úszók Balatonfüreden, míg augusztus 20-án az óriás-toronyugrók Budapesten a Batthyány téren.

A 2020-as férfi vízilabda-Európa-bajnokságot Magyarországon rendezik 2020. január 12–26. között a Duna Arénában. A  vízilabdázók januári Európa-bajnokságán a férfiaknál 16, a nőknél 12 ország válogatottja ugrik medencébe. Mindkét nemnél egy olimpiai kvóta szerezhető.

A férfi vízilabda Európa-bajnokság csapatait négy négyes csoportba sorsolták, az első helyezettek egyenes ágon a negyeddöntőbe jutnak, a másodikak és a harmadikak még játszanak azért, hogy bejussanak ebbe a szakaszba.

Az Európa-bajnokságon egy olimpiai kvóta kerül kiosztásra. Európából Szerbia a világligán, Olaszország és Spanyolország a világbajnokságon keresztül kvalifikálta magát az olimpiára. E három válogatottat leszámítva a legjobb helyezést elérő nemzeti csapat szerez januárban olimpiai kvótát. Az Eb után még lesz egy olimpiai kvalifikációs torna, amelyen négy ország szerezhet még indulási jogot Tokióba, ezen öt európai válogatott vehet részt.

A női vízilabda Európa-bajnokságon 12 csapat szerepel, a résztvevőket két hatos csoportba sorsolták, az első négy helyezett jut majd be a negyeddöntőbe. Az olimpiára egy csapat jut ki, a spanyolok már a világbajnokságon megszerezték a kvótát, rajtuk kívül a legjobb jut ki Tokióba. Az Eb után még lesz egy olimpiai kvalifikációs torna, amelyen három ország szerezhet indulási jogot Tokióba, ezen öt európai válogatott vehet részt

Részletek

Kezdés:
január 12.
Vége:
január 26.

Helyszín

Budapest, Duna Aréna
Telefon:
(1) 999-6444
Honlap:
https://wp2020budapest.com