Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
- Ez az esemény elmúlt.
Téli etyeki piknik
2019.-01.-19.
Indul a 2019-es szezon a Gasztrosétányon. Január 19-én a Téli etyeki piknik az évszaknak megfelelő finomságokkal várja a látogatóit. Már 9 órától érdemes majd Etyekre érkezni a disznóvágásra, és az első lélekmelegítő, tüzes italok elfogyasztására, hogy aztán egész nap kószálhassunk a pincesoron, ahol forró italokra, toros ételekre készülhetünk. A kézműves vásár mellett lesz többek között csokoládékészítés-bemutató, borkóstolók és gasztronómiai különlegességek. A buszok Kelenföldről indulnak.
Minden évszakban gyönyörű a Gasztrosétány, de a tél mégis az egyik kedvenc, ilyenkor különleges hangulatot kölcsönöz a helynek a sparhelteken lábosokban és üstökben forralódó bor és tea, a sercegő hurka és kolbász illata, ha pedig szerencsés esetben ezt fehér tájjal is megspékeli a természet, akkor valóban varázslatos lesz ez a rendezvény. Érdemes tehát január 19-én is Etyekre látogatni, hogy végigjárhassuk az újhegyi pincéket és vendégborászaikat, valamint a kézműveseket és megkóstolni a bort, a sajtot, a sonkát, a párlatot, a süteményt, a csokoládét és még számos rendkívüli finomságot.
Alább közöljük a részleteket, hogy mely pincénél kivel és mivel találkozhatunk.
- Gingalló Csokoládéműhely (Káposztáskert utca 23.)
- Nyitott műhely – csokoládékészítés-bemutató 10.30, 12.00, 13.30, 15.00, 16.30 órakor.
- Különleges kézműves csokoládék kóstolója egész nap a forró italtól a csokinyalókáig.
- Aubergine Terasz
- Padlizsán- és zakuszkakrém csészében
- Hurka, kolbász és pulled pork
- Desszert Pince
- Csokis pavlova gránátalmával és vörösboros csokitorta
- Gesztenyés-vaníliás szelet
- Gradowski Birtok
- Garaguly Birtok és Borpince: Áts Családi Pincészet (Mád), Balla Géza Pincészet (Arad-hegyalja)
- Milán Pince – Zalán Faház
- Babgulyás házi füstölt csülökkel háziasszony módra
- Házi kocsonya disznóságokkal, hurka káposztával, hagymás burgonyával
- Házi krémes, forralt bor, forró tea és pálinka
- Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet
- Húsgombócos csorba, kolozsvári rakott káposzta és erdélyi miccs
- Etyeki borok, Tarpa pálinka, Csíki sörök és párlatok
- Gombai Pezsgőpince
- Kóstolás a pince pezsgőiből és boraiból
- Árpás Laci sonkamester pincéje: Tiffán Bor (Villány)
- 9 órától disznóvágás és látványmalacsütés
- Délvidéki ízek: csevapcsicsa, plejskavica, grillkolbász, házi rétes
- Kézművesek: Chilion, Gyurma Trend, Sápi-gyümölcsborok, Schubert Méhészet, Vál-völgyi Kecskefarm
- Halmi Pince
- Fűszeres forralt rozé feketeszederrel és pirított dió
- Hársfavirágtea a gyermekek ízvilága szerint
- Borok, borpárlatok és kézműves szörpök
- Chateau Újhegy – Takáts Pince
- Jókai bableves, palacsinta és bor
- Szent Orbán Pince:
- Etyeki Gezemice-lángos
- Kácsor „Kíra” Pince
- Etyeki borok, libatepertőkrémes kenyér, marhapörkölt és házi sütemények
- Etyeki Sörmanufaktúra
- Rezeda Terasz:
- Újévköszöntő kolbászos lencseleves és kocsonya gazdagon
- Csülkös töltött batyu tormamártással
- Tojáslikőrös brownie és forralt bor kardamommal
- EtyekVin Pince, ahol vendég a sonkamester
- Orjaleves és disznótoros finomságok
- Forralt bor a kandalló melege mellől páratlan panorámával
- Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)
- Válogatott finomságok a kamrából
- Caffé Go
- Dvorák Vendégudvar
- Állatsimogató és parasztudvar-látogatás
- Füstölt vásár és falusi ízek: újévi lencsegulyás, toros töltött káposzta, ludaskása, disznótoros, sült oldalas és csülök
- Drop Stop: Lucza Családi Borászat (Etyek)
- Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
- 10.30–18.00 óra: Farsangi kavalkád
- Kocsonya, babgulyás, disznótoros, egészben sült tarja
- Almás-diós-mézes palacsinta, farsangi fánk, almapuncs
- Forralt bor és etyeki és szekszárdi borok kóstolója
- Etyeki Sajtútállomás
- Sajtkülönlegességek és túródesszert
- Etyeki Czimeres Pálinka
- Rókusfalvy Birtok: Dúzsi Tamás (Szekszárd)
- Borscsleves marhapofával (gluténmentes), currys lencsefőzelék sült malactekerccsel (laktóz- és gluténmentes), Rákóczi túrós
- 10 órától: kézműves foglalkozás gyermekeknek
- „Pohárral a kézben” – rendhagyó pincetúra 11, 13 és 15 órakor
- Piknikmatiné – filmvetítés 11.00 és 14.30 órakor
- Utcazene a Zrínyi Poptól
- Buzál-Mórocza Pince
- Sváb konyhai hagyományok: ínycsiklandó sült húsok
- Kóstoló és vásár a pincészet boraiból
- Korda Filmstúdió
- A Korda Filmpark szeretettel várja látogatóit 30% kedvezménnyel
- Kiállítás és stúdiótúra 10 és 12 órakor (Regisztráljon weboldalunkon!)