Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tavaszi orchidea- és broméliakiállítás

március 19. - március 22.

Ebben az évben a Magyar Orchidea Társaság egy olyan orchideakülönlegességgel várja látogatóit, amelyet a nagy európai kiállításokon is csak ritkán láthat a közönség. Ez a gyönyörű orchidea a rhynchostylis, amely különböző színű, fürtökben nyíló illatos virágaival első látásra elvarázsolja az embereket.

Délkelet-Ázsiában honos, főképpen Thaiföldön és Malajziában ez az orchideanemzetség, de európai környezetben speciális igényei miatt nehezen tartható, ezért is számít igazi különlegességnek a bemutatása a Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításán.

E fantasztikus szépségű virágon kívül sok egyéb, tavasszal nyíló orchideával és broméliával találkozhatnak a látogatók. A kiállítást kiegészítik az orchideatartással kapcsolatos szakmai előadások, ahol mindenki betekintést nyerhet e szép növények gondozásának rejtelmeibe, és tanácsot kaphat otthon nevelt orchideájának kivirágoztatásához.

Nem lenne teljes a kiállítás a Föld különböző tájairól érkezett kereskedők nélkül, akiknél megvásárolhatók ezek a csodálatos ékszerei a természetnek, és ahol rengeteg időt lehet eltölteni az orchideák közötti böngészéssel, válogatással.

Részletek

Kezdés:
március 19.
Vége:
március 22.
Honlap:
https://orchideatarsasag.hu

Helyszín

Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Telefon:
(1) 422-0765
Honlap:
www.mezogazdasagimuzeum.hu