Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

11. Konyhakiállítás

február 28. - március 1.

A 11. Konyhakiállításon biztosan mindenki megtalálja álmai konyháját, legyen az konyha- vagy étkezőbútor, kisgép, nagygép, konyhai felszerelés vagy maga a főzés élménye. Az egész napos konyhatervezési tanácsadás mellett bemutatják a 2020-es év legújabb konyhabútortrendjeit és lélegzetelállító konyhagépeit.

A Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatunk, melyekkel korábban még sosem. A szakma hazai képviselői itt mutatják be legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygépújdonságaikat, eszközeiket a nagyközönségnek.

A konyha az otthon lelke. Legyen szó társasági összejövetelekről, ünneplésről vagy az egyszerű hétköznapokról, a konyha központi szerepet játszik minden család életében. Mivel időnk egy jelentős részét a konyhában töltjük, fontos, hogy ez az idő kellemesen és hatékonyan teljen.

Ergonomikus konyhák

Évről évre új trendek alakítják a konyhatervezési elveket, egy dolog azonban sosem változik: a konyhában hatékonyan és kényelmesen szeretnénk elkészíteni az ételeket. Fontos tehát, hogy egy ergonomikusan kialakított tér szülessen, mely megkönnyíti, vagy egyenesen élvezetessé teszi a főzést és az ételek előkészítését. A legelső kérdés, mellyel szembesülhetünk egy konyha megtervezésénél, az a helyiség mérete. Az otthontól függően a konyha lehet egy óriási, nyitott közösségi tér, de akár egy kis, személyes sarok, ahova az ember szívesen vonul el a hétköznapok fáradalmai elől. Sok esetben adott a konyha mérete, viszont egy kisebb konyha sem jelent lemondást, az egyszerűbb és költséghatékonyabb berendezés mellett az sem utolsó szempont, hogy egy kis konyhát sokkal könnyebb rendben tartani!

Bármilyen méretű konyháról legyen is szó, több klasszikus elrendezési forma létezik, melyeket a család igényei mentén kell kiválasztani. A lineáris elrendezés nagyon helygazdaságos és könnyen rendben tartható, míg az L-alakú konyhát azoknak ajánljuk, akik valódi társasági térré szeretnék varázsolni a helyiséget. Az elrendezés mellett különös figyelmet kell szánni a munkafolyamatokat érintő felületek és gépek helyére a konyhán belül, valamint egymáshoz képest. Az a cél, hogy a konyhai munka pörgős, hatékony és élvezetes legyen, melyhez elengedhetetlen, hogy az eszközök és munkafelületek pont ott legyenek, ahol szükség van rájuk.

A hatékony konyhai munkához elengedhetetlenek a megbízható konyhagépek. 2020 egyik legfontosabb trendje az okoseszközök további térnyerése lesz a konyhában is: wifin keresztül már a telefonodon is szabályozhatod a sütőt, a hűtőt vagy akár a kisebb eszközöket is. A folyamatos innovációknak és technológiai előrehaladásnak köszönhetően még kényelmesebbé, még élvezetesebbé válhat a konyhai munka.

A modern konyha

Egy jó konyhát tehát számos irányelv mentén tervezhetünk. Számos lehetőség áll rendelkezésünkre színben, formában, textúrában és anyagválasztásban. Végső soron azonban csakis egy dolog számít a konyha megtervezésekor: a család. A valódi álomkonyha akkor lesz egy izgalmas, hívogató és kellemes helyiség, ha a család minden igényét kielégíti. Egy ilyen térben a legkisebb konyhai munka is valódi szórakozássá válik. Egy konyha kialakításánál elsődleges szempont a funkcionalitás, a praktikum, a rendszer, a jó helykihasználás és az egyszerűség.

Színek 

A jó konyha ergonomikus és praktikus, de ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a stílusos megjelenésről. Manapság a konyha ugyanúgy hozzájárul az otthon vizuális megjelenéséhez, mint bármelyik másik élettér, ennek köszönhetően a színek, a textúrák, a felületek és a formák széles választéka érhető el a konyhai elemeket illetően, beleértve a burkolatokat, a hátlapokat, a munkalapokat vagy akár a háztartási eszközöket. Bár a fehér konyha még mindig nagyon kedvelt, könnyen fel lehet dobni komolyabb ráfordítás nélkül ezt a központi teret aktuális színekkel. Trendszínek a zöld szinte minden árnyalata (a fenyőzöld, a petróleumzöld és a hűvösebb zöld árnyalatok) a mélykék árnyalat, a bordó, a terrakotta, az okkersárga és a meleg földárnyalatok.

Részletek

Kezdés:
február 28.
Vége:
március 1.
Honlap:
https://konyhakiallitas.hu

Helyszín

Budapest, Papp László Budapest Sportaréna
Telefon:
(1) 422-2600
Honlap:
www.budapestarena.hu