Erdei kisvasutas programok a téli szünetre

Karácsony és szilveszter idején egyik családtagtól a másikig látogatunk, miközben megtömjük magunkat finomabbnál finomabb ételekkel, italokkal. Ha két bejgli és sült hús között egy kis erdei kiruccanást is terveznénk, akkor érdemes elolvasni a cikket. Ezúttal erdei kisvasutas programokat ajánlunk, melyek segítségével friss levegőt szívhatunk és megcsodálhatjuk a téli erdőt. A gyerekeknek garantáltan feledhetetlen élmény lesz a fehér köntösbe burkolózott fák között suhanni.

Ünnepi vonatozás a Mátra és a Bükk erdeiben

A téli erdő elcsendesedő világa várja a kirándulókat az erdőbe a karácsonyi ünnepek és az újév közötti időszakban (XII. 27. és 31. között), amikor az Egererdő Zrt. Mátravasútja és a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút menetrend szerint közlekedik 10 és 14.45 óra között.

Szilveszteri vonatozás Mesztegnyőn

Ha unja már a szilveszteri kötelező bulizást, ha helyette egy igazán egyedi és élménydús programra vágyik, akkor Mesztegnyőn különvonaton utazva élvezheti a téli erdő nyugalmát. A Mesztegnyői Erdei Vasút különvonatot indít 14 órai indulással Kakpusztára. A vidám szilveszteri vonatozókat a végállomáson grátisz forralt bor várja. A korlátozott létszám miatt előzetes bejelentkezés szükséges a program előtt min. 1 héttel. Információ, jelentkezés: Zilahi-Szabó Bence, (06-85)329-312, e-mail:erdeivasut@sefag.hu, www.sefag.hu/kozjolet/mesztegnyoi-erdei-vasut.

Szilveszteri kisvasutazás Kaszón

Búcsúztassa egy felejthetetlen erdei kisvasutazással az óévet a Kaszó Zrt. által üzemeltetett Kaszói Állami Erdei Vasúton! Az utasok idegenvezető kíséretében meglátogatják a madármegfigyelő tornyot és bebarangolják az újonnan kialakított Dr. Marián Miklós sétányt. A járat a Kaszó megállótól a Baláta megállóig közlekedik. Indulás Kaszóról 14 órakor. A hideget forralt borral enyhítjük. A jegy ára gyerekeknek 600 Ft, felnőtteknek 1000 Ft.

Adventi kocsi a Gyermekvasúton

Karácsonyi díszben pompázik a Gyermekvasút

A téli szünetben mindennap várja utasait a Gyermekvasút, érdemes kisvonatozással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe. A gyermekvasutasok karácsonyi díszbe öltöztettek két személykocsit, így téve még hangulatosabbá az utazást az ünnepek alatt. December 25-től 31-ig mindennap a téli hétvégi menetrend érvényes. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9.10 és 16.:10 között, míg Széchenyihegyről 10.03 és 17.03 között. December 29-én és 30-án a feldíszített adventi kocsikkal kiegészített, gőzvontatású nosztalgiavonatok is járnak. Január 1-jén, kedden az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10.10-kor, Széchenyihegyről 11.03-kor indulnak. A téli szünet utolsó napján, január 2-án, szerdán is a téli hétvégi menetrend érvényes. A Gyermekvasút hűvösvölgyi múzeuma a téli szünetben is látogatható: december 27. és január 2. között mindennap nyitva tart. A menetrend a Gyermekvasút honlapján érhető el.

Az év utolsó napjain is válassza az élményekben gazdag magyar erdőket! Kisvasútra fel!

Akár ez is tetszhet A szerző további művei