EQ-nagykövetek a színpadon

Több százan vettek részt az EQ-nap rendezvényen

Október 13-án tartották az EQ-napot.  Az ünnep kiemelt támogatója a Kósa Erika Akadémia mellett a Dr. Rose Magánkórház. Az érzelmi intelligencia iránt érdeklődők és az azt fejleszteni vágyók számára nyit új ajtókat Kósa Erika EQ SEXY Mozgalma. A mozgalom második születésnapját nagyszabású rendezvénnyel ünnepelték, ahol mintegy 300 ember hallgatta az EQ nagyköveteit. 

A Világgazdasági Fórum (WEF) tanulmánya és a Forbes magazin szerint azok a készségek és képességek, amelyeket ma létfontosságúnak gondolunk, néhány éven belül feleslegessé válnak, a helyükre pedig több olyan készség kerül majd, amelyek jelentőségét ma még nem feltétlenül látjuk. Az egyik ilyen készség az érzelmi intelligencia (EQ), azaz saját és mások érzelmeinek felismerése és kezelése. Ez az ún. soft skill egyre fontosabb lesz egy olyan világban, ahol a robotokkal fogunk együtt élni, hiszen mi más tenne bennünket igazán emberivé és jobbá a robotoknál, ha nem az érzelmeink?

Erre a gondolatra kapcsolódott rá az „Embernek maradni” címmel megrendezett EQ-nap, amely tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy az előadások hallatán felismerjük magunkban saját konfliktusainkat és jobban megértsük miért viselkedünk úgy, ahogy, még akkor is, ha valami teljesen váratlant és újszerűt tapasztalunk meg saját magunktól.

Az idei rendezvényen először köszönthettük az EQ nagyköveteit, akik mostantól hivatalosan is az EQ SEXY Mozgalom támogató tagjai lettek. A nagykövetek mind különböző szakmai egyéniségek, amely nagyon jól mutatja, hogy az érzelmi intelligencia kortól, nemtől és hivatástól független. Nagykövetek lettek többet között:

Limpár Imre, tanácsadó szakpszichológus, aki azt a rejtélyt szándékozott felgöngyölíteni előadásában, hogy „Mennyire miénk az életünk?”, azaz mennyire befolyásolnak a szüleinktől tanult, ellesett minták és beidegződések.

Benkő Vilmos, a Speak Akadémia alapítója, aki szerint a kommunikáció életünk meghatározó része. Az érzelmi intelligencia fontos részét képezi a saját önbizalmunk is, amihez elengedhetetlen, hogy jól és érthetően tudjuk kifejezni magunkat. Bevallása szerint a retorika sokat tud segíteni abban, hogy a kellő magabiztossággal haladjunk az élet tengerén.

Szintén nagykövet lett Kánai András jövőkutató és science fiction író, aki beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai eredetű, mégis Amerikában kiteljesedő és virágzó science fiction műfaj olyan kérdéseket vet fel a jövő kapcsán, amely gondolatébresztő és beszélgetéskezdeményező hatással bír az olvasókra.

Szántó Ferenc, a Kósa Erika Akadémia alapító tagja, aki Férfinek maradni című előadásában arról beszélt, hogy napjainkban kiemelten fontos a családi egység óvása, a stabil apa- és férfiszerep közvetítése a jövő generációi részére.

Karaszi Andrea coach és mediátor az akaraterő fejlesztéséhez szükséges lépéseket magyarázta el, amelyet kevesebb időbefektetéssel is el lehet érni, mint gondolnánk. A rendszeresen, tehát két hónapon keresztül végzett napi 10 perc mozgás nemcsak a testünket, hanem az akaraterőnket is megerősíti.

A televízió világából Várkonyi Andrea műsorvezető és Marsalkó Dávid lett az érzelmi intelligencia nagykövete. A helyszínen adott mélyinterjúban a Halott Pénz frontembere betekintést engedett karrierjének kezdeti nehézségeibe, illetve abba, hogy milyen érzés sikeresnek lenni.

Nagykövet lett továbbá Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő, Mujahid Zoltán jazzelőadó, Angyal András táncművész, dr. Dinnyés András kutató, a BioTalentum Tudásfejlesztő Kft. alapító tulajdonosa és ügyvezetője, dr. prof. Szentpéteri L. József címzetes egyetemi tanár, a Kósa Erika Akadémia junior-mentorporgramjának tagjai, Buzás Zsófia, Varga Vivien, Lenkrinszki Tivadar, Magyarné Fekete Veronika és Tóth Máté. Szintén nagykövetté vált Körmöczi-Kriván Péter mesemondó, Mattheisen Mária juice-terapeuta és egészségmentor, Frank Róbert tanácsadó szakpszichológus, Kemény Tamás és Princz Nóra magyar bajnokok standard táncokban, végül, de nem utolsósorban Lancsalics Petra, a Dr. Rose Magánkórház ügyvezető igazgatója.

„Nagy örömmel tölt el, hogy az EQ SEXY Mozgalom egy új szintre lépett és most már hivatalos EQ-nagykövetek is kiállnak az érzelmi intelligencia fejlesztésének fontossága mellett. Az üzleti világ után számomra ez egy társadalmi felelősségvállalás, mivel olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy rendelkezem azzal a biztos háttérrel, amelynek köszönhetően energiáimat egy mindenki számára hasznos és fontos területbe fektethetem” – nyilatkozta Kósa Erika, a Kósa Erika Akadémia alapítója, aki az elmúlt három évben az EQ-fejlesztés fontosságának legismertebb szószólójává vált Magyarországon.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei