Egymillió forinttal jutalmazza a mellrák elleni küzdelem hőseit az Avon

Július 14-ig bárki jelölheti a pályázatra azt a jótevőt, aki sokat tesz a mellrákban megbetegedett nők gyógyulásáért.

Egymillió forinttal támogatja az Avon a mellrák elleni küzdelem hőseit, hogy önkéntes tevékenységükkel tovább segíthessék a mellrákban érintett nőket. A pályázatra július 14-ig jelölhetők azok a köztünk élő hétköznapi hősök, akik megfelelnek a feltételeknek. Akár a saját ismerősi körünkben, a munkahelyünkön vagy épp a szépségszalonban, az orvosi rendelőben is találkozhatunk olyan lelkes önkéntesekkel, akik sokat tesznek a mellrákban megbetegedett nők gyógyulásért, őket keresi most az Avon.

Hazánkban évente 7500–8000 nőt diagnosztizálnak emlődaganattal, akiknek teljesen megváltozik az életük és minden erejükkel a gyógyulásukkal kell foglalkozniuk. Szerencsére rengeteg olyan önzetlen jótevő él köztünk, akik segítő tevékenységükkel hozzájárulnak az emlődaganatban diagnosztizált betegek gyógyulásához. A mellrák elleni küzdelem hősei pályázat őket keresi, hogy támogatni tudja őket a további munkájukban.

Kik lehetnek a mellrák elleni küzdelem hősei?

A tavalyi pályázat egyik nyertese volt dr. Csabai Márta pszichológus, aki munkatársaival közösen indított támogatócsoportot az emlődaganattal operált betegek számára. Az Avon pályázatán elnyert egymillió forintos támogatásból egy ismeretterjesztő kisfilmet készített „Belső erőforrásaink megtalálása. Gyógyulás a mellrákból” címmel.

Egy másik hős 2018-ból Balassa Gabriella, aki egy alapítványnál végez kiemelkedő önkéntes munkát, és maga is megküzdött a súlyos betegséggel. Az elnyert összegből az emlőműtéten átesett nők fájdalmát enyhítő szívpárnák gyártását sikerült megvalósítania.

Karsza Péterné Szalánczi Beáta a Mellrákinfó Egyesületnél és a REGEA Alapítványnál dolgozik önkéntesként, emiatt jelölték tavaly a pályázatra. Az 1 millió forintos támogatásból országos találkozót szervezhetett daganatos betegeknek és inspiráló üzeneteket helyeztek el a miskolci kórház onkológiai osztályán.

Eséllyel indulhat A mellrák elleni küzdelem hőse címért tehát bárki, aki önzetlen jótevő, segítő tevékenységével hozzájárul ahhoz, hogy a mellrákkal diagnosztizált nők gyógyulása könnyebbé váljon. Fontos feltétel azonban, hogy a cím jelöltjének legyen olyan terve, amelynek a megvalósításához felhasználhatja az Avontól elnyerhető támogatást.

Hogyan lehet részt venni a pályázaton?

A pályázatra bárki jelölhet olyan személyt, akire ráillik A mellrák elleni küzdelem hőse cím. A pályázati folyamat részeként a jelölőnek ki kell töltetnie jelöltjével a pályázat hivatalos oldalán elérhető hozzájáruló nyilatkozatot. A jelöléshez maximum egy oldal terjedelemben kell megindokolni, miért az adott személy lenne méltó a címre és ismertetni a jelölt mellrákos betegeket segítő tevékenységét. A pályázatokat a sajto@avon.com e-mail címre kell eljuttatni legkésőbb 2019. július 14-én éjfélig.

Hárman kaphatják meg A mellrák elleni küzdelem hőse címet és az ezzel járó fejenkénti 1–1 millió forintos támogatást. Közülük kettőt szakmai zsűri választ majd ki, egy győztesről pedig közönségszavazás dönthet. A nyertesekkel a mellrák elleni küzdelem hónapjában, októberben ismerkedhetünk majd meg.

A pályázat további részletei a pályázat hivatalos oldalán érhetők el.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei