Egy könyv, ami az önsegítő bibliánkká válhat

Divatos fogalommá vált és egyre többünk igénye az önismereti fejlődés. Ezért járunk pszichológushoz, coachhoz vagy épp ezoterikus segítőhöz. De hogyan lehet mindezt a tudást a hétköznapokba is átültetni? Kolozsi Mariann könyve éppen ebben van a segítségünkre.

Manapság gyakran találkozni önsegítő kötetekkel, a „Hozd ki magadból a legjobb éned!” azonban nem csupán egyszeri olvasmány. Nevezhetjük gyakorlati kézikönyvnek is, hiszen egy olyan komplex gondolatrendszert ad át, ami által pozitív változások sorát indíthatjuk el az életünkben.

Kolozsi Mariann coach és tréner könyvéből álbölcsességek helyett konkrét lépéseket kapunk, konkrét megoldásokkal, amelyek által ráláthatunk az életünk tágabb összefüggéseire. Célja nem kevesebb, mint hogy akár egy terápiás folyamatot pótoljon azoknál, akik nem tudnak egy személyes coachingfolyamatban részt venni.

„Vannak külföldi ügyfeleim, akik a világ más pontjain élnek, ezért az ő esetükben nem lehetséges a rendszeres foglalkozás. Már évek óta rágták a fülemet, hogy írjak végre egy könyvet!” – meséli. – „A végeredmény olyan lett, mint egyfajta biblia, a szónak abban az értelmében, hogy ajánlott rendszeresen forgatni, ha kihívással kerülünk szembe az életünkben, vagy felmerül egy-egy konfliktusos helyzet.”

Gyakorlati kézikönyv frázisok helyett                                                                       

„Ez a könyv egyáltalán nem »szoft«. Sőt! Tömény, mély tartalommal bír. Akik eddig olvasták, 3–4 oldalanként megálltak, annyi az emésztenivaló” – mondja a szerző, aki 2013 óta foglalkozik önismereti coachinggal, főként az örökölt családi minták, a nőiesség, az önbizalomfejlesztés területével.

Mariann mélyen hisz benne, hogy az önbizalom nem velünk született, hanem elsajátítható készség, ami által mindannyiunk élete boldogabbá, teljesebbé válhat. A könyvben gyakorlati tippeket és feladatokat találunk ahhoz, hogy elérjük a sikert, leszámoljunk a bennünket gátló családi mintákkal, feltárjuk, miért nem működnek a párkapcsolataink, vagy épp megszilárdítsuk a nőiességünket.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei