Édesapja haláláról énekel David Duchovny

Az X-akták Mulder ügynökeként megismert színész egy új önkifejezési formát talált, a rockzenét. David Duchovnyt most egy új videóban láthatjuk, melynek címe, „Egy idegen a Szent Szívben”. A dal a 2018-as albumbáról való, amely a „Minden harmadik gondolat” elnevezést kapta. A videóban édesapja haláláról és az azzal kapcsolatos felismeréseiről mesél olyan vallásos művészieséggel, mely által megértjük, hogy a zenész már-már transzcendentális módon kapcsolódik a zenéhez.

A számot az az élmény ihlette, mikor egy európai turné során Párizsban járt és belső hívásra meglátogatta a Szent Szív-bazilikát. „Párizs az a hely, ahol édesapám meghalt több mint tíz évvel ezelőtt. Éppen rá gondoltam, amikor a montmartre-i szállásomon a Szent Szív-bazilikáról olvastam… mikor odaértem a templomba még mindig édesapámra gondolva azt hallottam, hogy ezen a helyen az emberek nem magukért, hanem elsősorban másokért imádkoznak, nem is az ismerősökért, hanem általánosságban az emberiségért”.

„Így hát beléptem a templomba és imádkozni kezdtem, pedig igazából sosem imádkozom, de azon a helyen ez természetesnek hatott”– tette hozzá. „Hirtelen megértettem, mit jelent a tiszta vallás: másokért imádkozni. A dal abból az ihletett állapotból született.”

A videóból megértjük, hogy Duchovny megtalálta azt a közlési formát, amellyel még közvetlenebbül kapcsolódhat a közönséghez és a zenéjén keresztül üzen olyan értékekről, mint az egymás iránti szeretet.

David Duchovny hamarosan Budapesten lép fel, elsőként koncertezik majd zenekarával nálunk. A legendás sármőrrel 2019. február 11-én találkozhatunk a MOM Sportban a Danubius Music szervezésében.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=iYIGGbBvHk8

Forrás: https://www.billboard.com/articles/columns/rock/8494333/david-duchovny-stranger-in-the-sacred-heart-video

Akár ez is tetszhet A szerző további művei