E-robogószolgáltatás indult Bécsben

Elektromosrobogó-megosztó szolgáltatást indított Bécsben az osztrák autóklub, az ÖAMTC.

Az autóklub ingyenes „ÖAMT easy way” Android és iOS operációs rendszerre is letölthető okostelefon alkalmazásával 150 E-Scooter elektromos robogót lehet igénybe venni Bécs városában. A robogók száma később bővül. A robogókat bárki használhatja, aki A vagy B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik. A használathoz nem szükséges autóklubtagság.

Az autóklub elektromos robogókkal lép be a mobilitási szolgáltatások piacára – jelentette ki Oliver Schmerold az ÖAMTC igazgatója. „Azért éppen akkumulátoros robogókkal, mert a belvárosi forgalomban pont ilyen rugalmas, környezetbarát és olcsó közlekedési eszközre van szükség” – tette hozzá.

A robogók félórányi használata négy euróba kerül, majd minden egyes további perc tíz centbe. Az elszámolás havonta és utólagosan történik. „Azért indulunk ki átlagosan 30 perces használati időből, hogy ezzel elterüljük a használati költségek által esetleg okozott stresszt és ezzel csökkentsük a balesetek kockázatát” – tette hozzá Ernst Kloboucnik, az autóklub bécsi, alsó-ausztriai és burgenlandi regionális igazgatója.

Elmondta: a robogók hatótávja erősen függ ugyan a vezetési stílustól, azt azonban biztosra lehet venni, hogy az alkalmazásban megjelenő robogók legalább félórányi utazáshoz elegendő feltöltöttséggel rendelkeznek.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei