E-autókra vált a Mazda

A Mazda japán autógyártó a 2030-as évek elejétől már kizárólag hibrid és elektromos meghajtású autókat gyárt majd – közölte a Kyodo News japán hírügynökség forrásmegjelölés nélkül.

A világon egyre több autógyártó dönt arról, hogy fokozatosan átállt a kizárólag robbanómotorok által hajtott autók gyártásáról hibrid és elektromos autókra.
A Mazdának jelenleg nincs kizárólag árammal hajtott autója és csupán egy hibridmodellje van, a Mazda3 Axela.

A japán cég 2019-től tervez kizárólag elektromos autók gyártásába fogni.
A Mazda csütörtökön kezdte meg új modellje, a CX–8 forgalmazását. Az egyelőre csak dízelváltozatú autót most még csak Japánban lehet megvenni.
A Reuters jelentése szerint több vezető autógyártó azt tervezi, hogy már a következő évektől folyamatosan elhagyják a kizárólag belsőégésű motorok gyártását és áttérnek a hibrid vagy  elektromos autók gyártására.
A kínai tulajdonban lévő Volvo Car Group júliusban jelentette be, hogy a 2019-től megjelenő valamennyi új modellje részben vagy teljesen elektromos meghajtású lesz. A Volkswagen pedig a hét elején számolt be arról, hogy 2025-ig 80 új elektromos meghajtású autóval jelentkezik. Ebből ötven teljes mértékben elektromos, harminc pedig hibrid meghajtású lesz.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei