Don Quijote – Moscow City Ballet

2018. november 3.

A Moscow City Ballet balett-társulat a spanyol irodalom klasszikus főhősének, Don Quijote-nak kalandos históriáját eleveníti meg egy humoros szerelmi történet keretében. A daliás lovagok és a romantikus történetek olvasása által inspirált Don Quijote, a La Mancha-i kóborlovag páncélt viselve és hosszú lándzsával felszerelkezve kalandos utazásokra invitálja nézőit Sancho Panza nevű fegyverhordozójával az erény védelmére és a lovagiasság fenntartására.

A Moscow City Balletet 1988-ban a megkülönböztetett orosz koreográfus, Victor Smirnov–Golovanov alapította azzal a céllal, hogy promótálja a nagy 19. és 20. századi orosz koreográfusok eredeti ötleteit. A társaság születése a Szovjetunió 1980-as évek végi lendületes változásainak közvetlen eredménye volt, ahol a „glastnost” és a „perestrojka” legalizálta a magánvállalkozásokat, és a Moscow City Ballet volt az első magántulajdonban lévő balettvállalat a Szovjetunióban. Eredeti nevét, a „The New Ballet of Moscow” nevet túlságosan leírónak tekintették, és 1990-ben elfogadták az új nevet, a „The Moscow City Ballet”-et.

A társulat továbbra is hű eredeti eszményeihez, bemutatva az orosz és szovjet balettörökség néhány darabját. Új célja a kései Smirnov–Golovanov eredeti koreográfiája örökségének megőrzése olyan balettekkel, mint a Diótörő, a Csipkerózsika, a Don Quijote és a Rómeó és Júlia, amelyet Viktor kizárólag a Moscow City Ballet számára koreografált.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei