Dallal, tánccal, jó tanáccsal  

Nyugdíjas találkozót rendez Kislődön augusztus 23-án a Szenior Mentor Kerekasztal és a Kultúr-Porta kulturális szolgáltató. A 10 órakor kezdődő egész napos programra 25 településről hívták meg a nyugdíjasokat, akik megismerhetik egymás tánccsoportjait, énekeseit, verselőit.

Hagyományteremtő szándékkal ezen a rendezvényen adják át első alkalommal a Szenior Siker Díjat. Az elismerést az a nyugdíjas kapja, aki tevékenységével példát mutat kortársainak és az utána következő generáció tagjainak is.

A találkozón a résztvevők megismerkedhetnek a Szenior Mentor Kerekasztal nagy tapasztalatú szakértőivel, akik a helyszínen is tanácsot adnak például az életkorral gyakran együtt járó családi feszültségek oldásához, a bűnmegelőzéshez, a mozgáskönnyítéshez és az elsősegélynyújtáshoz is.

Egy évvel ezelőtt Veszprémben alakult meg a Szenior Mentor Kerekasztal azzal a céllal, hogy mintegy információs hálót szőjenek a közeli települések nyugdíjasai között. Ezzel segítik, hogy részt vehessenek egymás rendezvényein, azokon a közérdekű egészségügyi, életviteli programokon, amelyek átsegíthetnek a mindennapi gondokon, oldják a magányt, az elzártságot. A szomszédolás során megismerhetik a különböző települések kulturális és gasztronómiai hagyományait.

A Szenior Mentor Kerekasztal tevékenysége 25 települést érint, tagjai között van orvos, népművelő, életmód tanácsadó, pedagógus, jógaoktató és bűnmegelőzési szakértő is.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei