Csoportelsők a magyar hölgyek!

Csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a magyar női vízilabda-válogatott a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Bíró Attila Európa-bajnok csapata csütörtökön a hollandok elleni 10–8-as győzelemmel veretlenül zárt a C csoport élén, s került a legjobb nyolc közé.

A rendkívül kemény összecsapáson a magyarok a harmadik negyedben „törték meg” ellenfelüket, a záró negyedben így a hollandoknak 7–5-ről kellett volna felkapaszkodniuk, de a hazaiak biztosan őrizték előnyüket.

A magyaroknak így most szombaton pihenőnapjuk lesz, legközelebb hétfőn a negyeddöntőben kell játszaniuk.

A fenti képen Gurisatti Gréta (j) és a holland Lieke Klaassen. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hetedik hely a nyílt vízi váltónknak

A hetedik helyen végzett a magyar váltó Juhász Janka, Rasovszky Kristóf, Novoszáth Melinda, Gyurta Gergely összeállítás a nyílt vízi úszók csütörtöki csapatversenyében a vizes világbajnokságon. A Balatonfüreden rendezett eseményen az elmúlt napok 2,5 kilométeres pályájához képest átalakított, 1250 méteres kört kellett négyszer teljesítenie az új lebonyolítású viadalon a 19 váltó tagjainak.

Az 5 kilométeres nyílt vízi úszás csapatversenyében hetedik helyen végzett magyar csapat tagjai, Novoszáth Melinda, Rasovszky Kristóf, Juhász Janka és Gyurta Gergely (b-j) a célba érkezés után Balatonfüreden 2017. július 20-án.   MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Akár ez is tetszhet A szerző további művei