Csoportelsők a férfi pólósok!

A nyílt vízi úszásban Olasz Anna az ötödik, míg Gyurta Gergely a hatodik lett a 25 kilométeres számban

Rendkívüli izgalmak után a magyar férfi vízilabdacsapat az élen zárt a B jelű négyesben, s közvetlenül a nyolc közé jutott. A nyílt vízi úszásban Olasz Anna az ötödik, míg Gyurta Gergely a hatodik lett a 25 kilométeres számban.

A csoportmérkőzések utolsó körében a magyar férfi vízilabda-válogatott 13–7-re a várakozásnak megfelelően simán legyőzte pénteken a francia együttest a magyarországi vizes világbajnokságon a Margitszigeten. Arról viszont csak az olasz–ausztrál összecsapás döntött, hogy sikere nyomán a négyes első vagy második helyén végez Märcz Tamás együttese.

Nos, a magyarok csoportelsőként zártak, hiszen az olaszoknak legalább 11 góllal kellett volna legyőzni az ausztrálokat, ami végül nem sikerült (13–5), így Varga Dénesék már ott vannak a negyeddöntőben – ahol a spanyol–orosz meccs győztesével találkoznak majd –, míg az olaszok Kazahsztánnal csapnak össze a nyolc közé jutásért.

Gór-Nagy Miklós köszönti a közönséget a Magyarország–Franciaország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában   Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Fizikailag ragyogóan bírta a csapat, így nem érdemtelenül lettünk csoportelsők. Jól jön a plusz szünet, ráadásul így meg tudom majd nézni a spanyol és az orosz válogatott összecsapását. Ezzel a teljesítménnyel a könnyebbnek tartott ágra kerültünk, de hiba lenne ennyire előre szaladni, most kizárólag a negyeddöntővel kell foglalkoznunk” – jelentette ki Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Olasz Anna ötödik, Gyurta Gergely hatodik, Sömenek Onon Kata 12. lett 25 kilométeren a vizes világbajnokság nyílt vízi úszóversenyeinek zárónapján Balatonfüreden, míg Rasovszky Kristóf feladta a versenyt.

Olasz Anna ötödikként a célban a nõi 25 kilométeres nyílt vízi úszáson  Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Nagyon kemény volt ez a verseny, sokat kivett belőlem. Még nem vagyok teljesen elégedett, de kis pihenő után majd fogom tudni értékelni ezt az ötödik helyet” – értékelt Olasz Anna, aki két éve ugyanebben a számban ezüstérmes volt.

A magyar nyílt vízi úszók összesen 15 ezer dollár pénzdíjban részesültek a vizes világbajnokságon elért helyezéseik alapján.

A szervezők tájékoztatása szerint az első nyolc részesült pénzdíjban, a magyaroknak pedig a női öt kilométer kivételével minden számban volt versenyzőjük a legjobbak között, amire korábban nem akadt példa. Ennek köszönhetően a pontversenyben hetedik helyen zárt a hazai csapat. Az összeállítás alapján Rasovszky Kristóf kereste a legtöbb pénzt 6500 dollárral, ugyanis 5 kilométeren hetedik, 10 kilométeren ötödik lett, míg a csapatversenyben hetedikként végzett társaival.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei