Csobbanjon medencébe a tóparton

A Termálfürdő.hu olyan fürdőket gyűjtött csokorba, melyek tóparton helyezkednek el. A létesítmények fekvésüknek köszönhetően gyakran kiegészítő szolgáltatást is tudnak nyújtani, de talán ezeknél is fontosabb a látvány, amit csak a természetes víz tud nyújtani.

A Dombóvártól pár kilométerre található Gunaras fürdő (felső képünkön a csúszdák tetejéről) egy gyönyörű, észak–déli irányú lejtő mentén épült és fantasztikus, ősfás, zöld környezetben várja vendégeit. A szolgáltatásait egy 8 hektáros parkban kínálja a fürdő, a park fő látványossága a közel egy hektár területű tó, melynek partján árnyas fák alatt pihenhetünk. A tóban csónakázni, sőt horgászni is lehet, nagyszerű élmény, hogy alighogy kilépünk a pihentető vízből, vagy kiugrunk a csúszdarendszer adrenalinkavalkádjából, azonnal indulhatunk a zöldellő fák közt kéklő tó felé.

Hungarospa Hajdúszoboszló madártávlatból

A Hungarospa Hajdúszoboszló területén talán nincs is olyan vízzel kapcsolatos szolgáltatás, amely ne várná a kikapcsolódni vágyó vendégeket. A csodás medencék, az élményfürdő, a nemrég épült „tengerpart” és a gyermekvilág mellett kiemelt ékessége a fürdőnek a csónakázótó, amelyen fürdőzés előtt vagy után kiélhetik szenvedélyüket a vízi sportok szerelmesei. Külön érdekesség, hogy a hajdúszoboszlói tóban nemcsak csónakázni lehet, de szezonon kívül, kora ősztől késő tavaszig a horgászokat is szeretettel várják. A termálvíz melege miatt a tó télen sem fagy be, ezért akár fagyos időben is hódolhat horgász zenvedélyének, aki erre vágyik.

A Tófürdő Szombathely mesés környezete

A Tófürdő Szombathely egy modern, de ligetes környezetben található fürdő, amely hatalmas zöldterületével ideális kikapcsolódást nyújt minden korosztálynak. A medencék mellett gyerekek és felnőttek kikapcsolódását szolgálja számos csúszdájával és játékával az élményfürdő, de a strand területén szárazföldi játékokból sincs hiány. A fürdő területén található a csónakázótó, ahol a nap levezetéseként csónakok és vízibiciklik bérlésére is van lehetőség.

A Liget termálstrand és élményfürdő, nem véletlen a név

A Szolnoktól nem messze található tiszaligeti Liget termálstrand és élményfürdő az 1960-as években épült, az építés helyéül Szolnok legszebb részét a belvároshoz közeli, mégis attól jól elkülönülő fás, parkos területet szemelték ki. A ’80-as, ’90-es években a gyönyörű park, a szépen növő fák, a fürdőhöz tartozó csónakázótó, a kapcsolódó étterem és büféegységek és nem utolsósorban a termálmedencék, az úszó- és gyermekmedencék komoly vonzerőt jelentettek. A fürdő mára csodás megújuláson esett át, óriási élménypark, számos csúszda, vízi játék, valamint sokféle sportolási lehetőség vár minket. A romantikát őrzi azonban a fürdő területén található gyönyörű csónakázótó, amely igazán kellemes kikapcsolódás kínál a nyugalomra vágyó látogatóknak.

Berekfürdői gyógy- és strandfürdő, felüdülés a testnek és a léleknek

A Berekfürdői gyógy- és strandfürdőt legtöbben gyógyhatású, alkáli-hidrogén-karbonátos, jódos gyógyvize miatt keresik fel, amely igen jó hatású a mozgásszervi megbetegedésekben szenvedőknek és alkalmas a balesetek utáni rehabilitációra is. A hatmedencés strand és a kétmedencés fedett termálfürdő mellett azonban nem szabad elfeledkezni a medencéket körülvevő csodaszép parkról sem, melynek területen csónakázótó is várja a vendégeket.

A Hajdúnánási gyógyfürdőben is szép a környezet

A Hajdúnánási gyógyfürdő csendes, árnyas parkosított zöld területeivel kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak. Már az 1930-as években megállapították, hogy Hajdúnánás alatt gazdag hévízkincs rejtőzik, de csak az 1950-es évek végén nyílt lehetőség ennek kiaknázására. A fúrások nyomán felszínre törő vizet egy már meglévő csónakázótóba vezették és a helyiek itt fürödtek mindaddig, amíg az új strand meg nem nyitotta kapuit. Ezt követően a tó környékét és a közepén levő kis szigetet parkosították, fásították, üdülőházakat építettek. A fürdő 2003-ban történt teljes rekonstrukción esett át, amelynek eredményeként Kelet-Magyarország egyik legkorszerűbb fürdőjévé vált, melynek közepén a régi korok emlékét őrzi a kedves csónakázótó.

A Sellye városi termálfürdő

A Sellye városi termálfürdő 3,2 hektáros parkosított területen várja a pihenni, kikapcsolódni, valamint sportolni vágyókat. Az aktív pihenés kedvelői számára a szaunázás és az úszás mellett számos sportolási lehetőséget biztosít a létesítmény. Az idelátogató sétát tehet a termálfürdő területén található csónakázótó körül, ahová nyáron sokféle gyermekprogramot, sőt nyári tábort is szoktak szervezni. Aki este sem szeretne szabadulni a romantikától, az a fürdő területén a tó mellett szállást is foglalhat magának.

A polgári strandfürdőn sem fukarkodtak az árnyat adó növényzettel

A Polgáron található strandfürdő ideális környezetben, erdőkkel övezve, parkos-ligetes kialakításával, nyugalmat árasztó hangulatával igazi felfedezésre váró kincs. Gyógyvizes termálmedence, tanmedence és gyermekmedencék várják a fürdőzni vágyókat, emellett modern szabadtéri sportkomplexum is kínálja szolgáltatásait. A fürdő igazi különlegessége, hogy a sporthorgászokat 2,7 hektárnyi tóval, kiépített, beülőkkel, stégekkel és főzési lehetőséggel várják.

A fotókat a Termálfürdő.hu-tól kölcsönöztük, ezúton is köszönjük!

Akár ez is tetszhet A szerző további művei