Cseh Tamás előtt tisztelegnek alkotótársai

Ismét közös Cseh Tamás-estet tart Bereményi Géza és Másik János. A műsor ezúttal október 31-én, szerdán a budai Marczibányi Téri Művelődési Központban látható és hallható.

Az idén 75 éve született és kilenc esztendeje elhunyt Cseh Tamás barátai és egykori alkotótársai különleges programmal állnak színpadra: elhangzanak dalok a Levél nővéremnek, a Levél nővéremnek 2 és Az igazi levél nővéremnek című lemezről, sok más szerzemény mellett.

Az est címét adó dalt, a Keresztben jégesőt Cseh Tamás Az igazi levél nővéremnek című 2004-ben megjelent lemezén énekelte. Másik János zeneszerzőként az említett három „leveles” album mellett az 1984-ben kiadott Jóslaton, valamint a Cseh Tamás–Bereményi Géza című anyagon (1990), egy válogatáslemezen működött közre zeneszerzőként a Cseh–Bereményi alkotópáros mellett.

„Az író-költő készülő életrajzi regényéből olvas fel részleteket, a zeneszerző-énekes az író-költő Cseh Tamással írt dalait, az író-költővel írt dalait és hármuk közös dalait énekli. A regényrészletek és a dalok fogaskerekekként lendítik egymást tovább és tovább a lélek száguldó országútján, amíg véget nem ér az egész műsor.”

Akár ez is tetszhet A szerző további művei