Csalárd címekre vezet Avril Lavigne és Bruno Mars neve

Az Avril Lavigne és Bruno Mars popénekesek nevére való keresés visz a legtöbb veszélyes oldalra az interneten – ez derül ki abból a toplistából, amely olyan hírességeket állít sorba, akiknek neve a rajongókat gyakran csalárd címekre vezeti.

A McAfee kiberbiztonsági cég idei jelentése szerint a negatív toplistán az első öt között Carly Rae Jepsen, Zayn Malik és Celine Dion szerepel még.
A cég tapasztalatai szerint az „Avril Lavigne free mp3″ kifejezés beírása a keresőbe 22 százalékban olyan oldalakra vezeti a rajongókat, amelyek rosszindulatúak.
A 32 éves Lavigne 2002-ben lett világhírű Complicated című számával, de néhány éve már eltűnt a nyilvánosság elől, mert Lyme-kórban szenved, ami ágyhoz köti. Tavaly azonban bejelentette, hogy négy év után először, 2017-ben új albuma jelenik meg, ami miatt hirtelen nagyon megélénkült iránta az érdeklődés, ezzel az internetes keresések száma is megugrott.

A klikkelés előtti gondolkodás segíthet megőrizni az internetes biztonságot

A friss McAfee-jelentésben a veszélyes oldalakra vezető celebnevek között az első 25-ben színészek is szerepelnek: Anna Kedrick, Jennifer Lopez és Hailee Steinfeld.
„A mai digitális világban azonnal meg akarjuk szerezni az elektronikus eszközeinkre a legújabb albumokat, videókat, filmeket” – indokolta a jelentés eredményét Gary Davis, a cég elnökhelyettese, aki arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy lassuljanak le, és vegyék figyelembe a neten előforduló biztonsági kockázatokat.
„A klikkelés előtti gondolkodás hosszú időre segíthet megőrizni az internetes biztonságot” – hangsúlyozta a szakember.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei