Csak semmi pánik: így öltözz az esküvőkön!

Talán mindenki ismeri a legfontosabb három szabályt, amire esküvőn vendégként figyelnünk kell: fehéret, pirosat, feketét nem illik felvenni. A fehér és piros a menyasszony ruháinak színe, a fekete pedig a gyászé. Szóval hiába, most az egyszer nem hivatkozhatunk Karl Lagerfeld szavaira sem, hogy egy kis fekete mindenhol tökéletes.

Érdemes észben tartani azonban, hogy a halvány bézs, ekrü és tojáshéj színek is menyasszonyi ruha színek, nem csak a hófehér, szóval csak óvatosan az árnyalatokkal. Rengeteg szín áll még rendelkezésünkre, mégis az esküvői megjelenés sok fejtörést tud okozni, mert elegánsnak és könnyednek kell lennie egyszerre.

A legnagyobb segítség, ha kiderül, milyen helyszínen lesz a nagy esemény, mert az alapján be lehet határolni, milyen típusú menyegzőre kell felöltöznünk.

Elegancia 

Egy extravagáns elegáns helyszínre például végre felvehetünk egy nagyestélyit és titokban kipróbálhatjuk, milyen lehet sztárként vonulni a vörös szőnyegen. Ide bőven elég egy icipici, ám annál különlegesebb kistáskát magunkkal vinni. Viszont bármennyire is alkalomhoz illő lehet egy tűsarkú, ügyeljünk rá, hogy kényelmes is legyen, hiszen több órát kell benne állni és táncolni.

(zöld estélyi – Mango, stóla – Parfois, cipő – Tamaris, táska – Parfois, blézer – Mohito)

A szabadtéri szertartás

Amennyiben szabadtéri helyszínre vagyunk hivatalosak, már sokkal több mindenre kell ügyelni. Nem célszerű például ujjatlan ruhát venni, mert ha több órát töltünk a napon, a vállunk leéghet és mindenképp, szellős, könnyed anyagot válasszunk. Semmiképp ne vegyünk fel tűsarkút, még alacsonyat sem, hiszen a füvön vagy esetleg erdős, kavicsos talajon besüppedhet vagy akárki is törhet a sarka, helyette csinos, kényelmes és praktikus megoldás ilyenkor telitalpú cipőt venni. Bár remélhetőleg az ifjú pár gondoskodik a vendégekről eső esetén is, nem árt ha egy összecsukható kis esernyőt is beteszünk a táskánkba.

(sárga ruha – Promod, cipő – Montonelli, táska – Parfois, kompakt mini esernyő – MiniMax, blézer – H & M)

A vidéki lagzi

Igazi hajnalig tartó mulatságra számíthatunk, ha vidéki lagziba megyünk, szóval itt sem árt alaposan átgondolni a megjelenésünket. Egy egyszerű vonalú, virágos ruhával nem foghatunk itt mellé, egy színben harmonizáló válltáskával, amit egész nap magunknál tarthatunk. Előfordul, hogy lakodalmi vonulás is lesz, szóval mindenképp nagyon kényelmes cipőt válasszunk, nyugodtan vehetünk elegáns szandált akár.

(virágos ruha – Tatuum, szandál – Tamaris, táska – Parfois, stóla – Parfois, blézer – Zara)

Bármilyen helyszínen jó társunk lehet egy vállkendő és egy bézs színű kis blézer vagy bolero, hiszen ha jön egy nagyobb vihar vagy hajnalban lehűl a levegő, elegánsak maradhatunk anélkül, hogy fáznánk.

Igazából a legfontosabb szabály egy esküvőn, hogy érezzük jól magunkat, táncoljunk sokat, ünnepeljünk együtt szívből az ifjú párral és nem muszáj túlagyalnunk az öltözékünket, mert úgyis a mosoly a legelőnyösebb ékszer, amit egy hölgy csak viselhet.

Stílusvadászattal kapcsolatos cikkeinket ezen a linken találja: stílusvadász

Akár ez is tetszhet A szerző további művei