Clint Eastwood a terrortámadást megakadályozó hősökről forgat 

A hollywoodi filmiparban igencsak szokatlannak számító módon saját magukat fogják alakítani Clint Eastwood új filmjében azok az amerikai fiatalemberek, akik 2015 augusztusában megakadályoztak egy terrortámadást egy Amszterdamból Párizsba tartó vonaton.

Az amerikai légierőnél szolgáló Spencer Stone két barátjával, az oregoni nemzeti gárdánál lévő Alek Skarlatosszal és Anthony Sadler civillel közösen ártalmatlanított egy marokkói férfit a Thalys szuperexpresszen. A marokkói lövöldözni kezdett, megsebesített három embert. A három férfit tettükért világszerte hősként ünnepelték, és Franciaországban, valamint hazájukban is magas kitüntetésben részesültek.

Többször is megtörtént eseteket dolgozott fel

A három kaliforniai barát könyvet írt a hőstettről, amelyről annak idején a média is beszámolt. A Warner Bros. stúdió közleménye szerint a könyv nyomán készülő film munkálatai a héten kezdődnek. A történet a gyermekkoruktól kezdve mutatja be a három férfi életét egészen a terrortámadás megakadályozásának napjáig. A többszörös Oscar-díjas Eastwood korábban is feldolgozott már a való életből vett hőstetteket. A Sully – Csoda a Hudson folyón című Oscar-jelölt filmje világszerte 240 millió dolláros bevételt hozott a mozikban. Az Amerikai mesterlövész című, ugyancsak megtörtént eseményeken alapuló munkáját pedig hat Oscarra jelölték és világszerte 547 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők. Ezekben a filmekben azonban az Oscar-díjas Tom Hanks és az Oscar-díjra jelölt Bradley Cooper játszották a főszerepeket.

Az eredeti szereplőkkel

Hollywoodban ugyan megszokott, hogy a feldolgozott történetek valós szereplői is feltűnnek a mozivásznon egy-két sor erejéig, de arra nem nagyon akad példa az amerikai filmgyártás közelmúltbeli történetében, hogy rájuk bízzák a főszerepeket. A három férfinak nincsenek színészi tapasztalatai, habár a vonatos incidenst követően Skarlatos feltűnt a Dancing With the Stars című televíziós műsorban. A Warner Bros. közleményéből nem derült ki, hogy a rendező és a stúdió miért döntött úgy, hogy az eredeti szereplőkkel forgatja le a produkciót.

Fotó: Shuttersctock

Akár ez is tetszhet A szerző további művei