Címvédések a Dunai Regattán

A győri Széchenyi István Egyetem csapata nyerte az evezősnyolcasok versenyét a budapesti versenyen

Tavalyi címét megvédve a győri Széchenyi István Egyetem csapata nyerte az evezősnyolcasok versenyét a budapesti Dunai Regattán, melyet ötödik alkalommal rendezett meg az Antall József Tudásközpont (AJTK). A második helyen a Hannoveri Egyetem, a harmadikon pedig a Budapesti Corvinus Egyetem hajója futott be. A mezőnyben a hazaiakon kívül két külföldi felsőoktatási intézmény – a hannoveri mellett a maastrichti – csapata volt ott.

Evezősök versenye a budapesti Dunai Regatta egyetemi evezősversenyen Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az amatőr sárkányhajós futamokon 18 egyetemi hajó vett részt, és itt sem történt változás a tavalyihoz képest: a Testnevelési Egyetem sárkányhajója megvédte bajnoki címét. A második helyezett a Pécsi Tudományi Egyetem csapata, a harmadik pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemé lett.

Az sárkányhajók versenyének győztes csapata, a Testnevelési Egyetem sárkányhajója a budapesti Dunai Regatta egyetemi evezősversenyen Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Teljesült a vágyunk, hogy a főváros szívében nyissuk meg a fesztiválszezont, és egy napra közösségi térré alakítsuk a Dunát és a rakpartot” – jelentette ki Gorácz Anikó, az AJTK arculat- és kommunikációirodájának vezetője, míg Basa Balázs, a regatta projektvezetője kiemelkedően sikeresnek értékelte az idei rendezvényt. „A jubileumi ötödik Dunai Regattán megháromszorozódott az első eseményhez képest a részt vevő egyetemek száma, idén 18 magyar és 2 külföldi egyetem állt rajthoz, így több mint 500 egyetemista versenyzett. A látogatószám is jelentősen növekedett az előző évekhez képest; az egész napos rendezvényen közel 28 000 ember fordult meg.”

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) csapata a budapesti Dunai Regatta egyetemi evezősversenyen Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A hajók a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveztek végig, a szurkolók a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthették egyetemük csapatát. Az evezősök 2000 métert, a sárkányhajósok pedig több mint 3000 métert teljesítettek. Mindkét verseny előfutamokból és döntőből állt.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei