böngészés Tag

zöldség

Magyar innováció forradalmasítja a gyümölcsfogyasztást?

Egy igazi magyar innováció támogatja az egészséges zöldség- és gyümölcsszükséglet kielégítését. Nem csak egyszerűen és praktikusan fogyasztható, de az egyedi eljárásnak köszönhetően hozzájárul a minőségi zöldség- és gyümölcsbevitelhez is.

Őszi szezonális zöldségek

Ha október, akkor legtöbbünknek azonnal a sütőtök ugrik be, mint a legnépszerűbb őszi alapanyag, valójában azonban sokkal színesebb ennél a kínálat. Lássuk az októberi idényzöldségeket!

Egészségünk őrei: a sárga gyümölcsök és zöldségek

Ezek a vidám, napsütésre emlékeztető zöldségek és gyümölcsök tele vannak antioxidánsokkal, C-vitaminnal, béta-karotinnal, amik hozzájárulnak az egészséges csontozathoz, fogakhoz, javítják szívműködésünket, emésztésünket és immunrendszerünket.

A tökéletes grillétel titka

A grillezést túlzás nélkül mindenki szereti, hiszen amellett, hogy megannyi receptúra és elkészítési mód áll a rendelkezésünkre, szűk családi körben vagy akár egy nagyobb baráti összejövetelen egyaránt telitalálat lehet. Ezzel együtt több olyan részletre kell odafigyelni az előkészületek és a sütés közben is, ami akár buktatója is lehet a grillpartiknak. Alább összegyűjtöttük, mit kell leginkább szem előtt tartani, ha zöldséget, gyümölcsöket, húsféléket szeretnénk elkészíteni a grillrácson.

Vegyük fel a harcot a tavaszi fáradtsággal szemben!

A téli időszakban általában nem fogyasztunk elegendő mennyiségű zöldséget, ezáltal nem jutunk olyan mértékben természetes vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, mint amennyire a szervezetünknek az egészséges működéshez szüksége lenne. Ha nem pótoljuk ezeket valamilyen formában, tavaszra könnyen kiürülhetnek a szervezetünkből, így megtapasztalhatjuk az úgynevezett tavaszi fáradtságot. A jó hír az, hogy nem kell álmosságtól leragadó szemekkel, mázsás súlyként ránk nehezedő kimerültséggel elszenvedni a várva várt tavaszt! Polgári…

Szuperzöldségek

A zöld leveles zöldségek az egészséges táplálkozás fontos részét képezik. Tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal, és alacsony kalóriatartalmúak is.

Szavazás a kedvenc grillfogásainkról

Divat lett a grillezés! Ma már nem kell hatalmas kert hozzá, akár az erkélyen is sütögethetünk a biztonsági előírásokat betartva. Grillezünk barátokkal, családdal, munkatársakkal, de akár kettesben a párunkkal is. Ám vajon mi kerül a grillrácsra? A húsok vagy a zöldségek hódítanak jobban, esetleg a gyümölcsök és a halak? Egy országos felmérés most az ország kedvenc grillételeit keresi.

Grillezzen zölden!

Ha valaki meghallja a grillezés szót, elsőként valószínűleg a különböző húsokra gondol. Pedig a kertben sütött menük ennél jóval sokszínűbbek is lehetnek. A grillrácson rengeteg zöldséget el lehet készíteni, amiket sokféleképpen ízesíthetünk vagy párosíthatunk más finomságokkal. Például, ha igazán fenséges étkezésre vágyunk, egy kis baconnel, sajttal, a tenger gyümölcseivel is gazdagíthatjuk a grillmenüt. Mutatjuk, milyen zöldségeket érdemes egy grillparti alkalmával bevetnünk.

Áremelkedésre lehet számítani a zöldségpiacon

A kora tavaszi zord időjárás miatt kevesebb zöldség kerül idén a boltokba, ami egyúttal áremelkedést is jelent. Ez az alapból drágább bio- vagy organikus zöldségeket sem kerüli el, azonban áruk ellenére ezek a termékek egészségesebbek és környezettudatosabbak is.
Call Now Button