böngészés Tag

szívbetegség

Szívügyek és a Q10–Q1 szerepe

Az utóbbi években nagy számban jelentek meg Q10-et tartalmazó készítmények az étrend-kiegészítők piacán és egyre több vizsgálat látott napvilágot a hatóanyaggal kapcsolatosan. A mai napig több placebo-kontrollvizsgálat is alátámasztotta a kombinált Q10-készítmények előnyös szerepét a szívbetegségek kezelésében, valamint a szívbetegek életminőségének növelésében.

Így étkezzünk, hogy elkerüljük a szívbetegségeket!

A felnőttek és a gyerekek napi ajánlott kalóriamennyiségének legfeljebb 10 százalékát kellene kitenniük a telített zsírsavaknak és mindössze 1 százalékát a transzzsíroknak – figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely szerint a telített és a transzzsírok fogyasztásának visszafogásával csökkenthető a szívbetegségek kockázata.

Sok bajunk forrása a zaj

Sejtszinten van romboló hatással az ember szervezetére a vonatok, repülőgépek és autók zaja, növelve a szívbetegséghez vezető tényezők kockázatát.

Áfonya, az egészségünk egyik legjobb barátja

Nem csak azért érdemes friss áfonyát enni, mert finom és számos receptben igen jól felhasználható. Az áfonyában úgynevezett anthocianin is található – ez a flavonoid adja a vöröskáposzta és a padlizsán színét is –, amelynek számos egészségjavító hatással van.

Szenzációs új módszer a koszorúér-betegségek leleplezésében

Már a legkorábbi szakaszban felfedezhetővé válhatnak a koszorúér-betegségek azzal az új diagnosztikai módszerrel, amelyet az Oxfordi Egyetem kutatói fejlesztettek ki. A kardiológusok szívről készült CT-felvételeken látható gyulladásokat elemezték az új módszerrel, az úgynevezett zsírhigulási index mérésével (FAI), amely az artériákat körül vevő zsírszövetekben (perikardiális zsír) végbemenő változásokat mutatja ki. Egy gyulladt artéria közelében ez a zsír kevésbé zsírossá és vizesebbé válik. Ez a mutató jelzi a…
Call Now Button