böngészés Tag

sport

A sport címkével ellátott cikkekben a szabadidő rovatba az életmóddal, sporttal, sportolókkal kapcsolatos cikkeket, tartalmakat gyűjtöttük össze. Válogasson seniorplus.hu életmód magazin címkéi között, hogy érdeklődési kőre alapján tudjon tartalmakat választani.

A tanulásban is segíthet a falmászás

A tanévkezdéssel egyre több szülő fejében fordul meg a kérdés: mit sportoljon a gyermeke iskola mellett? A gyerekek mozgásigényét nem elégítik ki az iskolai tornaórák, azonban a megfelelő sportág kiválasztása nem is olyan egyszerű a szülők és a gyerekek számára.

Szépkorúak Sportfesztiválja

A Szépkorúak Sportfesztiválja a Masport kiemelt, időseket megcélzó, ingyenes rendezvénye, melynek célja a nyugdíjas lakosság minél szélesebb körével megismertetni a mozgás egészségre gyakorolt kedvező hatását, a rendszeres mozgás fontosságát, szeretetét.

Miért fontos időskorban (is) úszni?

Az úszás az egyetlen sport, mely nem terheli az ízületeket, egyszerre remek ellenszere a hátfájásnak, a derékfájásnak és a mozgáshiány okozta elhízásnak. Ha a derekunk fáj, ússzunk gyorsban, vagy háton, ha a csípőnk, akkor mellen! Mindezek után pedig lazítsunk egy termálvizes medencében.

Hogyan válasszunk sportágat?

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” – Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba, emellett 650 könyvtárban is megtalálható határon innen és túl. Az új évre a nagyközönség számára magyar nyelven is elérhetővé vált. Így már nem csupán évente két alkalommal, a másfél évtizedes múltra visszatekintő Nagy sportágválasztó rendezvényen válogathatnak kicsik és nagyok a sportágak széles…

Hévízibivaly duatlon

Egyedülálló, limitált, kalandos. A Hévízibivaly duatlon egy sportesemény, ami egyáltalán nem átlagos!

Európai sporthét

Az Európai sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. Az egész Európára kiterjedő kampány arra ösztönzi az európaiakat és köztük a magyarokat, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjanak és ennek hatására az év további részében is aktívak maradjanak. 

Sportoljunk a természetben!

Itt a nyári jó idő, egyre kevesebb a kedvünk otthon ülni, annál inkább vágyunk a szabadba. A kinti időtöltés alatt azonban nemcsak a kültéri evészet-ivászatra gondolunk, érdemes ilyenkor változtatni a rutinunkon, és beltéri sportolás helyett kültérire váltani.

Kihívás napja

A Kihívás napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.